AVIA, Den Oever, tankstation, hout, duurzaam

Nieuw duurzaam AVIA-tankstation Den Oever gemaakt van hout

Het nieuwe AVIA-station in Den Oever wordt maandag opengesteld voor onbemande verkoop van Euro en Diesel. “Het is een prachtig station op een unieke locatie”, vertelt pomphouder Dick-Jan Marees. “De schop en de luifel zijn voor 90 % van hout. Binnen twee dagen stond het houten prefab gedeelte van de shop. Alleen de steunpalen en de sinus beplating van de overkapping zijn van staal.”

Het vooraanzicht van het scherm heeft wel wat vertraging opgelopen. Dit wordt eind Augustus opgeleverd. “Na oplevering van het station met casco shop gaan we aan de slag met de shop”, kondigt Marees aan.

Tankshop

In de shop is al het prefab hout zichtbaar. Marees: “Wij gaan er alles aan doen om de warme uitstraling van dat hout door te zetten met het inrichten van de shop.”

Door het ontwerp is een verdieping ontstaan, meer een soort van vide van ongeveer 90 m2. Deze ruimte kan de klant gebruiken om even rustig te kunnen zitten. Gratis WiFi zal dit gebruik bevorderen. Er komen zelfs tafels met oplaadpunten voor de telefoon of tablet. “Het is de bedoeling dat het een soort van meeting point wordt tussen Friesland en Noord Holland”, aldus de trotse pomphouder.

Fresh food

“De fresh food ruimte zal de keus van de klant in de toekomst nog meer versterken om bij ons te stoppen. Wij noemen het dan ook een Multi RoOod Point. In de freshfood ruimte zijn wij voornemens om producten van de omgeving te verkopen. Te denken valt aan een Broodje haring en een kibbelingetje. Dit is natuurlijk uniek en sluit heel goed aan bij Den Oever, waar een vissershaven is.”

Bekijk hieronder een aantal foto’s.

AVIA, Den Oever, tankstation, hout, duurzaam

AVIA, Den Oever, tankstation, hout, duurzaam

AVIA, Den Oever, tankstation, hout, duurzaam

AVIA, Den Oever, tankstation, hout, duurzaam

AVIA, Den Oever, tankstation, hout, duurzaam

Auteur: Steven Don

3 reacties op “Nieuw duurzaam AVIA-tankstation Den Oever gemaakt van hout”

Roel Maas|02.08.12|11:54

Fantastisch, mijn complimenten voor jullie lef in deze uitdagende tijden!

Wolf|07.08.12|11:33

Mooi pompstation, alleen jammer dat de lichten pas aangaan op moment van wegrijden! Gisteravond dus in het donker staan tanken wat niet echt een fijn gevoel geeft. Ik had ook nog eens de verkeerde slang gepakt omdat ik het symbooltje voor de vrachtwagens in het donker niet zag. Dus Avia, stel de detectie bij want op dit moment is het geen aanrader om hier ’s nachts te tanken.

Dion Heinis|25.09.12|16:11

Uit dit artikel wordt niet duidelijk waarom dit om een duurzame pomp gaat. Dat is jammer!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.