BETA keert opnieuw geld uit voor opsporen overvaller

NLD-20040503-PIJNACKER: Een op heterdaad betrapte winkeldief wordt in de boeien geslagen. ANPFOTO KOEN SUYK/MODEL RELEASED

De BETA heeft opnieuw geld uitgekeerd voor het opsporen van een overvaller. Deze keer betrof het een overval op een tankstation in Enschede. De vriend van de caissière ontdekte de overvaller en tipte daarna de politie. Daarmee heeft hij volgens de BETA recht op een beloning van 1000 euro.

Het is al de tweede keer dit jaar dat het betrokken tankstation in Enschede is overvallen. Volgens bestuurslid Antoine Meijer geeft het belonen van tipgevers een sterk signaal af. “We kiezen er voor om de uitbetaling te doen op het desbetreffende station zelf. Zo betrekken we de hele omgeving erbij en geven we een sterk signaal af.”

Tip

Het is de tweede keer dat de BETA een beloning geeft aan een tipgever. Eerder spoorde Boy Hensen uit Fijnaart eigenhandig een dader op. Dat leverde hem 5000 euro op. De zogeheten zilveren tip, die indirect leidt tot aanhouding van de dader(s), is 1000 eurpo waard.

Overigens dringt de BETA erop aan bij een overval niet het heft in eigen hand te nemen.

Held

“We drukken alle medewerkers op het hart om niet de held te gaan spelen. Ze  weten dat ze zich niet moeten verzetten.”

“Ook willen we niet dat burgers zichzelf in gevaar brengen. Wel roepen wij op om betrokkenheid te tonen en tips te geven. De digitale mogelijkheden zijn hierbij een prima hulpmiddel, zoals filmpjes en foto’s van wegrijdende criminelen. Ook Twitter is nuttig, dat bewijst dit geval waarbij de vriend via Twitter meteen op de hoogte was van de overval en toen direct in actie kwam.‘’

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

4 reacties op “BETA keert opnieuw geld uit voor opsporen overvaller”

pt|13.08.12|08:25

Goed bezig Beta ,
dit is een begin , we moeten niet in een hoekje blijven zitten en afwachten , maar met zijn allen tegengas geven , alleen op die mannier kan de hard werkende mens zijn spullen/rechten behouden .
laat de politiek hier eens goed naar kijken en dit voorbeeld opvolgen , deze uitgave bespaard geld !!!

Gerrit Heuff|19.11.12|00:37

http://www.dumpert.nl/mediabase/6434302/7bb18e04/benzinedief_didam.html

http://www.youtube.com/watch?v=1UWxD0UCw5o

http://www.youtube.com/watch?v=oRpMKSTnMjU

Nu we de oplossing hebben tegen dit soort criminelenhebben middels DPS – systeem blijken brandstofdieven verder te gaan dan diefstal alleen. Snoeihard inrijden op burgers, personeel en weggebruikers

Wat doet de Beta?

tankstation tausch|20.11.12|10:50

Goed bezig en laten we eens aandringen op het afstaan van DNA door iedereen die in nederland woont of verblijft , dat bespaard heel veel geld . 1 keer investeren daarna jaren oogsten ! Het heeft zich alweer ! bewezen in de zaak vaatstra .
Ook geen proefverlof meer dit gaat ook iedere keer fout , maar de overheid leert helaas niet van zijn fouten .

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.