Sigaretten

Tankstations in actie tegen verhoging accijns sigaretten

Pomphouders en tabakswinkeliers gaan samen optrekken tegen de geplande accijnsverhoging op sigaretten. BOVAG, BETA en NSO geven maandag 11 juni een persconferentie in Den Haag waar een actieplan wordt ontvouwd om de accijnsverhoging tegen te gaan.

Tijdens deze persconferentie zullen de drie brancheverenigingen BOVAG, BETA (belangenvereniging tankstations) en NSO (tabakswinkeliers) onder het motto ‘180 is de grens’ een actie aankondigen tegen de plannen van de zogeheten Kunduz-coalitie van VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie om de accijns op tabak met 371 miljoen euro te verhogen.

Desastreus

Reden voor de actie is dat de drie brancheverenigingen vrezen dat de gevolgen voor de ondernemers in de grensstreek desastreus zullen zijn doordat er een oneerlijke concurrentie ontstaat met buurlanden België en Duitsland.

Rokers zullen door een groot prijsverschil in sigaretten eerder geneigd zijn om naar een tankstation over de grens te rijden. Daarmee verliest de Nederlandse pomphouder niet alleen de inkomsten van de sigarettenverkoop (75% van de shopomzet) maar ook van brandstof en andere artikelen in de shop.

Doel

Daarmee zal het doel (extra inkomsten voor de staat) door een teruglopende verkoop voorbij worden geschoten. En zullen faillissementen in het verschiet liggen, aldus de brancheverenigingen.

De persconferentie is op maandag 11 juni, aanvang 11.00 uur in Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, zaal Wandelganger I, te Den Haag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.