Omzet tankstations stijgt licht door hogere prijzen

De omzet van tankstations is in maart 2012 met 0,7 procent gestegen ten opzichte maart 2011. De lichte stijging heeft vooral te maken met de prijsstijgingen. De omzet in de gehele detailhandel steeg met 2,2 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De detailhandel is onderverdeeld in vier hoofdcategorieën: winkels in voeding- en genotmiddelen (39%) non foodwinkels (47%), de postorderbedrijven en andere niet-fysieke winkels (5%) en tankstations (12%).

Prijzen

De omzet van tankstations in februari van dit jaar steeg nog met 2,2 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De omzetstijging in de gehele detailhandel is voor het grootste deel toe te schrijven aan de stijging van de prijzen met 2,7 procent. Het volume kromp daarentegen met 0,5 procent.

Supermarkten

Alleen in de supermarkten nam ook het volume toe, met 2,6 procent. De omzet steeg er zelfs met 5,1 procent. De relatief duurdere voedingsspeciaalzaken bleven daarbij fors achter met een omzetstijging van slechts 0,7 procent.

Postorderbedrijven en internetwinkels zetten bijna 2 procent meer om. Winkels in consumentenelektronica en vooral bovenkledingwinkels noteerden de grootste omzettoename.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.