Speurneus overval tankstation Fijnaart 5000 euro rijker

Hij gaat in ieder geval met zijn zus een weekendje weg en zijn rijbewijs halen. En als het kan gaat hij een opleiding in de beveiliging volgen. Boy Hensen (27) uit Fijnaart is 5000 euro rijker geworden omdat hij de politie tipte over een overvaller op het tankstation waar zijn zus werkt.

De beloning voor de gouden tip is afkomstig van belangenvereniging BETA die met tipgeld burgers wil stimuleren om overvallers op tankstations te helpen opsporen. Terwijl de BETA de nieuwe actie amper naar buiten had gebracht was Boy Hensen al bezig met een eigen onderzoek naar de overval op het Texaco tankstation in Fijnaart op 20 maart.

Rechercheurs

Hensen roerde de grote trom in Fijnaart en wist uiteindelijk een van de betrokkenen bij de overval te spreken. Dat gesprek nam hij op en gaf hij direct door aan de politie. Rechercheurs zochten de zaak verder uit en niet lang daarna konden een 14-jarige dader en twee andere betrokken jongens (één van hen zou het nepwapen hebben geleverd) van 15 en 16 jaar worden ingerekend.

Sherlock Holmes

De Sherlock Holmes van Fijnaart voldeed daarmee aan de criteria van de gouden tip van BETA en kan nu dus een behoorlijk bedrag op zijn rekening bijschrijven.”Dat is wel gek. Ik krijg ook om me heen alleen maar complimentjes.”

“Wat ik met het geld ga doen? Nou, ik denk dat ik met mijn zus maar eens een kleine vakantie moet nemen. Die is natuurlijk door de overval erg geschrokken. En verder wil ik graag mijn rijbewijs gaan halen en iets in beveiliging gaan doen.”

Vervelend

“Voor de daders is het natuurlijk wel vervelend. Maar nu zien ze misschien dat er met eerlijk speurwerk veel meer te verdienen valt dan met een overval op een tankstation. Hebben ze toch iets geleerd.”

Lees ook: Broer medewerkster tankstation spoort zelf overvaller op

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

3 reacties op “Speurneus overval tankstation Fijnaart 5000 euro rijker”

Denise|09.05.12|15:32

Dubbel en dik verdient boyke!
We zijn trots op je! XD

HELEN|09.05.12|18:10

he Boy te gek man, je stond op mijn fb door mijn oude buurvrouw agnes kemink, je moeder en je zus de groetjes mijn vader zei vroeger altyd al dat je talent had nou dat blijkt ,geniet van je prijs lief van je dat je dat met Tabitha deelt! groetjes Helen

teun|14.05.12|08:26

En nu 2 x 5000 aan tipgeld door de jongens aan BETA terugbetalen!
Hebben ze voor de volgende zaak ook weer tipgeld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.