BETA keert 5000 euro tipgeld uit om overvallers te pakken

De BETA  gaat 5000 euro tipgeld uitkeren om overvallers van tankstations achter slot en grendel te krijgen. Met de beloning wil de belangenvereniging een eind maken aan de serie gewelddadige overvallen. Zaterdag 5 mei heeft de BETA al twee tips binnengekregen over onlangs gepleegde overvallen op tankstations.

Het initiatief om burgers aan te moedigen tips over overvallers kenbaar te maken komt in een periode dat het aantal overvallen juist drastisch is gedaald met 26 procent. Maar volgens de BETA worden de overvallers juist steeds gewelddadiger.

“We hebben de afgelopen drie maanden 30 zware overvallen gehad op tankstations”, zegt voorzitter Ewout Klok. “Daarbij zijn allerhande wapens gebuikt. Van pistolen tot slagwapens en messen. Je kunt je voorstellen wat dat met het personeel doet.”

Lafhartig

Klok zegt nu paal en perk te willen stellen aan deze lafhartige overvallen en zal daartoe ieder middel inzetten. Zo gaat de belangenvereniging alle camerabeelden van overvallers nu doorspelen aan de media. “Net als in Rotterdam waar hooligans op grote schermen bij winkelcentra worden getoond. Als pomphouders laten we ons niet langer traumatiseren door deze groep losgeslagen overvallers.”

5000 Euro

Het tipgeld van 5000 euro wordt pas gegeven als de tip daadwerkelijk heeft geleid tot de aanhouding van de overvaller. “De tipgever kan ons in alle vertrouwelijkheid bellen, of hij kan met zijn tip naar de politie gaan. Als daarna duidelijk is dat de overvaller schuldig is keren wij uit.”

Of de BETA hiermee de politie niet voor de voeten loopt of de privacy-regels wellicht overtreedt, laat Klok koud. “We hebben al gepeild bij de politie. Formeel zullen ze zeggen dat ze er niet blij mee zijn, maar informeel weten we beter.

Twee tips

“En de privacy van de overvallers? Laat me niet lachen. Als iemand met een wapen bij mij in de shop komt en mijn personeel bedreigd is privacy wel het laatste wat me bezighoudt.”

Inmiddels zijn bij de BETA  twee tips over onlangs gepleegde overvallen op tankstations binnengekomen. De tips zijn direct doorgespeeld naar de politie. “We hebben het net één dag bekend gemaakt. Als er dan al twee tips binnenkomen, beloofd dat veel goeds voor de toekomst. We zullen er alles aan doen om overvallers in de kraag te grijpen.”

 Fred Kramer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.