Een vers broodje in het tankstation binnen 12 seconden

VIDEO- Een vers broodje beleggen, een drankje erbij en afrekenen met de klant in nog geen 12 seconden. Het is mogelijk met het Franse concept Croust’wich waarbij alle voorbereidingen voor het maken van verse broodjes al zijn gedaan. Hieronder ziet u in de video hoe Croust’wich in zijn werk gaat.

Tankstations worden steeds inventiever als het gaat om de verkoop van verse producten. De klant weet het verse broodje met dito beleg te waarderen en is daarvoor ook bereid één of twee minuten te wachten op de voorbereiding.

Dat geldt tenminste voor een deel van de automobilisten. Voor het gehaaste deel dat toch ook een vers broodje wil eten moet een andere oplossing worden gevonden. Voorverpakte broodjes of ‘verse’ broodjes die al twee uur in de vitrine liggen zijn voor deze groep amper een optie te noemen.

Verwarmd

Een concept dat op deze trend inspeelt, is het Franse Croust’wich. Het beleg van de broodjes ligt voorbereid op schaaltjes in een gekoelde vitrine en de broodjes worden licht verwarmd onder een warmhoudlamp.

Als de klant heeft gekozen, wordt het broodje opengesneden en kan het voorbereide beleg binnen enkele seconden op het opengesneden broodje worden ‘geklapt’ met een speciaal hiervoor ontworpen systeem.

Succes

In ons omringende landen wordt het Franse systeem al toegepast. En met succes want het bereiden van een vers boordje met een drankje erbij en afrekenen kan nu  binnen de 12 seconden. Zo is er is een Texaco-shop in Luxemburg die er in twee maanden tijd in is geslaagd om een verdubbeling van het aantal broodjes te realiseren.

Een ander voordeel is dat klanten eerder neigen naar duurdere broodjes, omdat het beleg aantrekkelijk in de koeling wordt gepresenteerd. Ten derde stijgt de verkoop, omdat klanten na verloop van tijd merken dat de kwaliteit van het broodje beter is.

Drive Thru Bakery

Pomphouder Gerard van Weelde in Nieuwerkerk aan den IJssel heeft zelfs zijn onlangs geopende drive thru bakey op het Croust’wich principe gebaseerd. Alleen op deze manier kan hij de snelle klant van een goed en vers product voorzien. “Omdat het zo snel gaat, hoef ik amper extra personeel in te zetten dat toch al in de bakery aanwezig is.”

Lees ook: Drive thru bakery Shell tankstation slaat aan

 

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.