Streekproducten nieuwe kans voor tankstations

Verse asperges; pas gebottelde jam; achterham van de biologische slager om de hoek en een broodje gezond met verse kaas van de kaasboerderij even verderop. Streekproducten en tankstations; een combinatie die je niet meteen zou verwachten, maar wel werkt. Zo blijkt althans bij het Esso tankstation in het Brabantse Helvoirt.

Noud van Elk (38), horecamanager van het tankstation De Lucht in Helvoirt, is er inmiddels heilig van overtuigd dat streekproducten een grote toegevoegde waarde hebben voor het tankstation.

Ontwikkelingen

Nog geen maand geleden begon hij met de uitrol van een nieuw shopconcept dat deels op streekproducten is gebaseerd en het sloeg meteen aan.  “We willen bij De Lucht steeds vooraan staan als het gaat om nieuwe ontwikkelingen. In streekproducten zie wij kansen om onze klanten te verrassen met verse biologische producten die rechtstreeks van het land komen of door de plaatselijke biologisch slager worden geleverd.”

Steenworp

Zo haalt Van Elk zijn vleeswaren bij slager Timmermans in Helvoirt, op een steenworp afstand van het tankstation. Voor groente, fruit en eieren is hij een samenwerking aangegaan met plaatselijk boeren, verenigd in een coöperatie. “Dat werkt geweldig. Wij kunnen steeds de seizoensproducten aanbieden. Nu zijn dat de asperges maar over een tijdje weer aardbeien en fruit. En als we te weinig hebben is één telefoontje voldoende en de asperges zijn weer aangevuld. ”

Vaste klanten

Inmiddels zijn de vaste klanten van het station bekend met de streekproducten bij het tankstation in Helvoirt. “We hebben er nog niet eens veel reclame voor gemaakt, maar de mensen weten het nu al te waarderen. Biologische en streekgebonden producten wordt volgens ons toch de trend.” Dat zegt overigens ook het Food Service Instituut Nederland (FSIN).  Uit onderzoek naar de foodtrends in tankstations blijkt dat er veel voordeel kan worden gehaald door juist traditionele streekproducten aan te bieden.

Gunnen

Een prettige bijkomstigheid van de samenwerking tussen tankstations en plaatselijke ondernemers is ook de gun-factor. Zo tankt Tineke van Rijsewijk, die de streekproducten aanlevert, tegenwoordig bij het Esso tankstation in Helvoirt. “Ja , door deze samenwerking zijn wij hier vaste klant geworden. Je moet het elkaar ook gunnen natuurlijk.” Voor Van Elk zijn de streekproducten die hij nu in de shop heeft nog maar het begin. “We gaan natuurlijk goed meten welke producten het het best doen. Maar we zullen zeker nog verder deze weg inslaan. Misschien kom je over een tijdje hier wel een haringkar tegen. Wie weet.”

Fred Kramer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Streekproducten nieuwe kans voor tankstations | TankPro.nl

Streekproducten nieuwe kans voor tankstations

Verse asperges; pas gebottelde jam; achterham van de biologische slager om de hoek en een broodje gezond met verse kaas van de kaasboerderij even verderop. Streekproducten en tankstations; een combinatie die je niet meteen zou verwachten, maar wel werkt. Zo blijkt althans bij het Esso tankstation in het Brabantse Helvoirt.

Noud van Elk (38), horecamanager van het tankstation De Lucht in Helvoirt, is er inmiddels heilig van overtuigd dat streekproducten een grote toegevoegde waarde hebben voor het tankstation.

Ontwikkelingen

Nog geen maand geleden begon hij met de uitrol van een nieuw shopconcept dat deels op streekproducten is gebaseerd en het sloeg meteen aan.  “We willen bij De Lucht steeds vooraan staan als het gaat om nieuwe ontwikkelingen. In streekproducten zie wij kansen om onze klanten te verrassen met verse biologische producten die rechtstreeks van het land komen of door de plaatselijke biologisch slager worden geleverd.”

Steenworp

Zo haalt Van Elk zijn vleeswaren bij slager Timmermans in Helvoirt, op een steenworp afstand van het tankstation. Voor groente, fruit en eieren is hij een samenwerking aangegaan met plaatselijk boeren, verenigd in een coöperatie. “Dat werkt geweldig. Wij kunnen steeds de seizoensproducten aanbieden. Nu zijn dat de asperges maar over een tijdje weer aardbeien en fruit. En als we te weinig hebben is één telefoontje voldoende en de asperges zijn weer aangevuld. ”

Vaste klanten

Inmiddels zijn de vaste klanten van het station bekend met de streekproducten bij het tankstation in Helvoirt. “We hebben er nog niet eens veel reclame voor gemaakt, maar de mensen weten het nu al te waarderen. Biologische en streekgebonden producten wordt volgens ons toch de trend.” Dat zegt overigens ook het Food Service Instituut Nederland (FSIN).  Uit onderzoek naar de foodtrends in tankstations blijkt dat er veel voordeel kan worden gehaald door juist traditionele streekproducten aan te bieden.

Gunnen

Een prettige bijkomstigheid van de samenwerking tussen tankstations en plaatselijke ondernemers is ook de gun-factor. Zo tankt Tineke van Rijsewijk, die de streekproducten aanlevert, tegenwoordig bij het Esso tankstation in Helvoirt. “Ja , door deze samenwerking zijn wij hier vaste klant geworden. Je moet het elkaar ook gunnen natuurlijk.” Voor Van Elk zijn de streekproducten die hij nu in de shop heeft nog maar het begin. “We gaan natuurlijk goed meten welke producten het het best doen. Maar we zullen zeker nog verder deze weg inslaan. Misschien kom je over een tijdje hier wel een haringkar tegen. Wie weet.”

Fred Kramer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.