toilet, tankstation

Esso gaat toiletten opschonen met 50 cent-poortjes

toilet, tankstation

Esso gaat zeker 22 van haar tankstations voorzien van toiletpoortjes. Deze poortjes waar eerst 50 cent moet worden betaald alvorens de toilet kan worden betreden, garanderen veel schonere toiletruimten. Esso overweegt het concept te gaan toepassen op al haar (snelweg)tankstations.

Op tankstation Tolnegen aan de A1 (Barneveld) heeft Esso sinds september een test gehouden met toegangspoortjes bij de toiletten. De klant betaalt 50 cent voor een schoon en net toilet en kan het toegangskaartje weer gebruiken voor de aanschaf van een verse kop koffie of een andere aankoop in de shop.

Rijp

Het systeem is niet nieuw en is in het buitenland al jaren succesvol. Voor Esso was de tijd rijp om dit ook in Nederland uit te proberen. De test was mede bedoeld om te zien welke tankstations in aanmerking komen voor een dergelijk systeem.

Toiletbeleving

Volgens Ferry Boot, verantwoordelijk voor het project, zijn de toiletpoortjes de opmaat tot een betere en fijnere toilet-beleveing voor de klant. “De verwachtingen van de klant zijn steeds hoger. Ook de kosten van schoonmaken en onderhoud lopen steeds verder op. Onze toiletten worden voor 50 procent bezocht door klanten die daarna nog iets kopen in de shop. Zij krijgen dus hun investering terug. De overige klanten betalen 50 cent voor een zeer net toilet. Dat is ook een service.”

Calamiteiten

Volgens Boot is aan alles gedacht. “Voor de veiligheid van onze klanten vallen de poortjes automatisch open bij calamiteiten. En voor kinderen is, waar mogelijk, een speciaal kinderpoortje aanwezig zodat ze kosteloos met hun ouders naar het toilet kunnen.”

Gelet op de positieve resultaten met de proef op Tolnegen zijn er inmiddels ook al poortjes geïnstalleerd Bij de Esso tankstations  Ruyven (A13), Langveld (A76), Zevenbergsche Hoek (A16), Bremberg (A58), Willemsbos (A28), Oeienbosch (A67) en Nijpoort (A27).

Lees ook: Nooit meer vieze toiletten aan de snelweg

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.