Amper controle op verkoop sterke drank tankstations België

Er is nauwelijks controle op de verkoop van alcoholisch dranken bij Belgische tankstations. Hierdoor zou de verkoop van sterke drank met een alcoholpercentage van meer dan 6 % alleen maar toenemen. De Belgische regering gaat nu strenger controleren op haar eigen wetgeving.

In tegenstelling tot Nederland mogen tankstations in België alcohol verkopen zolang het alcoholpercentage maar onder de 6 % blijft. Aan die beperking lijken weinig pomphouders zich te houden, blijkt uit onderzoek van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV).

Verkeersdoden

Sofie van Damme van het BIVV: “Rijden onder invloed blijft één van de grote problemen in het wegverkeer en is de oorzaak van één op de drie dodelijke ongevallen. Tankstations aan autosnelwegen trekken heel wat autobestuurders op doorreis aan, waardoor een correcte naleving van de alcoholwetgeving dus noodzakelijk is.”

Maatregelen

Minister Sabine Laruelle van Economie gaat nu maatregelen nemen.  “Ik heb de opdracht gegeven tot een gerichte controlecampagne van tankstations langs autosnelwegen om de alcoholverkoop in kaart te brengen. Zo kunnen wij de nodige maatregelen nemen en desgevallend sanctioneren.”

Die sancties kunnen bij herhaaldelijke overtredingen inhouden dat het tankstation zijn vergunning kwijtraakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Amper controle op verkoop sterke drank tankstations België | TankPro.nl

Amper controle op verkoop sterke drank tankstations België

Er is nauwelijks controle op de verkoop van alcoholisch dranken bij Belgische tankstations. Hierdoor zou de verkoop van sterke drank met een alcoholpercentage van meer dan 6 % alleen maar toenemen. De Belgische regering gaat nu strenger controleren op haar eigen wetgeving.

In tegenstelling tot Nederland mogen tankstations in België alcohol verkopen zolang het alcoholpercentage maar onder de 6 % blijft. Aan die beperking lijken weinig pomphouders zich te houden, blijkt uit onderzoek van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV).

Verkeersdoden

Sofie van Damme van het BIVV: “Rijden onder invloed blijft één van de grote problemen in het wegverkeer en is de oorzaak van één op de drie dodelijke ongevallen. Tankstations aan autosnelwegen trekken heel wat autobestuurders op doorreis aan, waardoor een correcte naleving van de alcoholwetgeving dus noodzakelijk is.”

Maatregelen

Minister Sabine Laruelle van Economie gaat nu maatregelen nemen.  “Ik heb de opdracht gegeven tot een gerichte controlecampagne van tankstations langs autosnelwegen om de alcoholverkoop in kaart te brengen. Zo kunnen wij de nodige maatregelen nemen en desgevallend sanctioneren.”

Die sancties kunnen bij herhaaldelijke overtredingen inhouden dat het tankstation zijn vergunning kwijtraakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.