SafePay maakt tankstation oninteressant voor overvallers

VIDEO- Een overval-proof tankstation zal er wellicht nooit komen, maar zonder kassa wordt het voor potentiële overvallers wel erg oninteressant om een bezoek af te leggen. Met die gedachte heeft Tokheim SafePay ontwikkeld: een betalingssysteem waarbij geen kassa wordt gebruikt en het geld direct in een beveiligde cassette wordt opgeslagen.

Ondanks dat het aantal overvallen op tankstations de afgelopen jaren, mede dankzij verbeterde beveiligingsmaatregelen is gedaald, blijft het een kwetsbare branche.

Aantrekkingskracht

Grote geldstromen die niet direct worden afgeroomd blijven een enorme aantrekkingskracht uitoefenen op veelal jonge overvallers. Een greep in de kassa is immers snel gedaan.

Met SafePay behoort die mogelijkheid tot het verleden. Het betalingssysteem is waterdicht en de kassa overbodig. Het apparaat geeft automatisch wisselgeld en briefgeld wordt direct afgeroomd in een beveiligde plofkoffer. Er valt dus geen cent meer te halen

Fraude

Het gesloten betalingssysteem biedt niet alleen mogelijkheden als het gaat om de veiligheid binnen het tankstation.”Ook interne fraude kan hiermee worden opgelost”, zegt Arina Bakker van Tokheim.

Terugverdienen

Het basismodel van de SafePay kost zo’n 15.000 euro. “We hebben uitgerekend dat de SafePay zich binnen anderhalf jaar terugverdiend”, verklaart Bakker. “Dan hebben we het over terugdringen van interne fraude; besparing van tijd doordat de kassa’s niet meer hoeven worden geteld bij de overdracht. En de stationsmanager hoeft zich 4 tot 5 uur minder per week bezig te houden met financiële administratie.”

Inmiddels is de SafePay bij tien tankstations in bedrijf. Bekijk hieronder hoe SafePay precies werkt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.