Shell-tankstation heeft primeur met ‘McDrive-bakery’

Een tankstation waar je via een praatpaal je broodje bestelt en dat meteen bij het volgende raam afhaalt zonder hiervoor uit de auto te komen. Over drie weken is het mogelijk bij Shell-tankstation Van Weelde in Nieuwerkerk aan de IJssel. Daarmee is het tankstation de eerste met een drivethru bakery in Nederland.

Vier jaar geleden zat pomphouder Gerard van Weelde samen met een collega te brainstormen over de toekomst van zijn bedrijf. “We moesten allebei constateren dat het met de marge op de brandstof niet echt beter zou worden. Dus moest er wat anders worden verzonnen. Toen kwamen we op het idee van een drivethru bakery. Waarom zou wat McDonalds kan, wij niet kunnen.”

Vers broodje

En zo geschiedde. Over drie weken kan Van Weelde zijn allereerste drivethru bakery van Nederland openen. “We hebben een uitgebreid assortiment dat via een speciale manier van voorbereiden binnen enkele seconden een verse broodjes oplevert. Vers van de pers, zeg maar.”

Ook heeft Van Weelde straks de beschikking over een oven die diepgevroren kant-en-klare broodjes hamburger binnen 30 seconden kan bereiden. Voor de koffie geldt hetzelfde. Een volautomatisch apparaat zet straks koffie die bijna niet te onderscheiden is van de handmatig gezette koffie die binnen wordt geserveerd.

Ingewikkeld

Van Weelde verwacht niet dat de tankende klant veel van de drivethru bakery gebruik zal gaan maken. Het afrekenen van het tanken kan namelijk niet bij het drivethru-raam. “Dat wordt veel te ingewikkeld. Nee, ik gok  op nieuwe klanten die in no time een heerlijk vers broodje tegen een zeer normale prijs willen hebben.”

Bijkomend voordeel van deze aanpak is dat klanten die alleen voor een broodje komen en hun auto op een pompplek parkeren, dit niet meer hoeven te doen. “Dat is op het voorterrein een van de grootste irritaties. Die neem je nu weg.”

App

De drivethru zal op termijn ook op afstand kunnen worden gebruikt. “Extendas is bezig met een app voor de telefoon waarmee je bijvoorbeeld al een voorkeur voor een broodje kunt doorsturen. Daar zullen we meteen gebruik van gaan maken. ”

Ophaalpunt

Voor Van Weelde is de drivethru niet het eindstation als het gaat om het ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden voor zijn tankstation. `Ik zat al te denken aan een soort ophaalpunt voor pakketjes die op internet zijn besteld. Tankstations hebben over het algemeen een uitstekende bereikbaarheid en ligging. Ik zal vanmiddag Ahold eens bellen.”

Fred Kramer

Lees ook: Ongekende mogelijkheden met smartpphone-app tankstations

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell-tankstation heeft primeur met ‘McDrive-bakery’ | TankPro.nl

Shell-tankstation heeft primeur met ‘McDrive-bakery’

Een tankstation waar je via een praatpaal je broodje bestelt en dat meteen bij het volgende raam afhaalt zonder hiervoor uit de auto te komen. Over drie weken is het mogelijk bij Shell-tankstation Van Weelde in Nieuwerkerk aan de IJssel. Daarmee is het tankstation de eerste met een drivethru bakery in Nederland.

Vier jaar geleden zat pomphouder Gerard van Weelde samen met een collega te brainstormen over de toekomst van zijn bedrijf. “We moesten allebei constateren dat het met de marge op de brandstof niet echt beter zou worden. Dus moest er wat anders worden verzonnen. Toen kwamen we op het idee van een drivethru bakery. Waarom zou wat McDonalds kan, wij niet kunnen.”

Vers broodje

En zo geschiedde. Over drie weken kan Van Weelde zijn allereerste drivethru bakery van Nederland openen. “We hebben een uitgebreid assortiment dat via een speciale manier van voorbereiden binnen enkele seconden een verse broodjes oplevert. Vers van de pers, zeg maar.”

Ook heeft Van Weelde straks de beschikking over een oven die diepgevroren kant-en-klare broodjes hamburger binnen 30 seconden kan bereiden. Voor de koffie geldt hetzelfde. Een volautomatisch apparaat zet straks koffie die bijna niet te onderscheiden is van de handmatig gezette koffie die binnen wordt geserveerd.

Ingewikkeld

Van Weelde verwacht niet dat de tankende klant veel van de drivethru bakery gebruik zal gaan maken. Het afrekenen van het tanken kan namelijk niet bij het drivethru-raam. “Dat wordt veel te ingewikkeld. Nee, ik gok  op nieuwe klanten die in no time een heerlijk vers broodje tegen een zeer normale prijs willen hebben.”

Bijkomend voordeel van deze aanpak is dat klanten die alleen voor een broodje komen en hun auto op een pompplek parkeren, dit niet meer hoeven te doen. “Dat is op het voorterrein een van de grootste irritaties. Die neem je nu weg.”

App

De drivethru zal op termijn ook op afstand kunnen worden gebruikt. “Extendas is bezig met een app voor de telefoon waarmee je bijvoorbeeld al een voorkeur voor een broodje kunt doorsturen. Daar zullen we meteen gebruik van gaan maken. ”

Ophaalpunt

Voor Van Weelde is de drivethru niet het eindstation als het gaat om het ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden voor zijn tankstation. `Ik zat al te denken aan een soort ophaalpunt voor pakketjes die op internet zijn besteld. Tankstations hebben over het algemeen een uitstekende bereikbaarheid en ligging. Ik zal vanmiddag Ahold eens bellen.”

Fred Kramer

Lees ook: Ongekende mogelijkheden met smartpphone-app tankstations

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.