camerabeelden

Camerabeelden steeds vaker ingezet als opsporingsmethode

Camera’s bij tankstations worden steeds belangrijker als het gaat om het opsporen van criminelen. Zo heeft de politie Gelderland-Zuid onlangs vier daders van een overval op een tankstation opgepakt nadat de beelden van de overvallers openbaar werden gemaakt. De politie wil dit opsporingsmiddel vaker gaan gebruiken.

Op 14 januari werd het tankstation van TinQ aan de Groesbeekseweg in Nijmegen overvallen. De politie maakte kort hierop de bewakingsbeelden openbaar waardoor al snel drie daders konden worden opgepakt, nadat ze waren herkend.

Capaciteit

De politie gaat steeds meer nadruk leggen op deze opsporingsmethode. “Niet alle rechercheurs zijn zich al bewust van de mogelijkheden. De overval op het tankstation is ook voor collega’s een goed voorbeeld van hoe een zaak kan worden opgelost zonder dat het veel capaciteit kost. Hoewel we natuurlijk niet afwachten als we beelden publiceren, maar ook doorgaan met het onderzoek”, meldt de Gelderlander.

Openbaar

Een woordvoerder verwacht dat de politie steeds vaker beelden waarop verdachten zijn te zien openbaar gaat maken. In 2012 is dat nu twee keer gebeurd. In 2009 zijn in 10 zaken beelden openbaar gemaakt. Het jaar erop gebeurde dat 11 keer. In 2011 12 keer.

Auteur: Steven Don

3 reacties op “Camerabeelden steeds vaker ingezet als opsporingsmethode”

Frank Hoezen|02.02.12|10:40

Dit soort meldingen bevreemd mij. Afgelopen jaar hebben wij een fraude geval gehad in de omgeving van Maastricht. Hiervoor waren eveneens camera beelden ter beschikking. Nadat we melding hebben gemaakt bij de politie met het gegeven dat er ook beelden beschikbaar waren hebben wij als medling gekregen dat de politie niets met deze beelden kon doen in verband met niet rechtmatig verkregen bewijsmateriaal? Ik vraag me af hoe dit hier in Groesbeek is gegaan?

nicole|02.02.12|16:52

de beelden moet je oficieel afstaan aan de oficier van justitie en daar moet je voor tekenen dan pas mogen de beelden gebruikt worden ivm de schendingsrechten van de (criminele burger)

henk|02.02.12|19:38

In Leeuwarden heb ik camerabeelden overgedragen aan de politie waar poging tot moord op vastgelegd was in de shopruimten werd de beheerder besprongen en met een mee gebrachtsnoer gesmoord achter de balie.gelukkig kon hij zich bevrijden.de verdachte is opgepakt door de politie,hij heeft 1 maand vastgezeten.omdat hij apel aantekende.
deze is toegekend. voorarest zou langer zijn dan de straf.bepaalde de rechter heb sterk het idee dat elke provincie anders handelt.
wat ik enorm betreur.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Camerabeelden steeds vaker ingezet als opsporingsmethode | TankPro.nl
camerabeelden

Camerabeelden steeds vaker ingezet als opsporingsmethode

Camera’s bij tankstations worden steeds belangrijker als het gaat om het opsporen van criminelen. Zo heeft de politie Gelderland-Zuid onlangs vier daders van een overval op een tankstation opgepakt nadat de beelden van de overvallers openbaar werden gemaakt. De politie wil dit opsporingsmiddel vaker gaan gebruiken.

Op 14 januari werd het tankstation van TinQ aan de Groesbeekseweg in Nijmegen overvallen. De politie maakte kort hierop de bewakingsbeelden openbaar waardoor al snel drie daders konden worden opgepakt, nadat ze waren herkend.

Capaciteit

De politie gaat steeds meer nadruk leggen op deze opsporingsmethode. “Niet alle rechercheurs zijn zich al bewust van de mogelijkheden. De overval op het tankstation is ook voor collega’s een goed voorbeeld van hoe een zaak kan worden opgelost zonder dat het veel capaciteit kost. Hoewel we natuurlijk niet afwachten als we beelden publiceren, maar ook doorgaan met het onderzoek”, meldt de Gelderlander.

Openbaar

Een woordvoerder verwacht dat de politie steeds vaker beelden waarop verdachten zijn te zien openbaar gaat maken. In 2012 is dat nu twee keer gebeurd. In 2009 zijn in 10 zaken beelden openbaar gemaakt. Het jaar erop gebeurde dat 11 keer. In 2011 12 keer.

Auteur: Steven Don

3 reacties op “Camerabeelden steeds vaker ingezet als opsporingsmethode”

Frank Hoezen|02.02.12|10:40

Dit soort meldingen bevreemd mij. Afgelopen jaar hebben wij een fraude geval gehad in de omgeving van Maastricht. Hiervoor waren eveneens camera beelden ter beschikking. Nadat we melding hebben gemaakt bij de politie met het gegeven dat er ook beelden beschikbaar waren hebben wij als medling gekregen dat de politie niets met deze beelden kon doen in verband met niet rechtmatig verkregen bewijsmateriaal? Ik vraag me af hoe dit hier in Groesbeek is gegaan?

nicole|02.02.12|16:52

de beelden moet je oficieel afstaan aan de oficier van justitie en daar moet je voor tekenen dan pas mogen de beelden gebruikt worden ivm de schendingsrechten van de (criminele burger)

henk|02.02.12|19:38

In Leeuwarden heb ik camerabeelden overgedragen aan de politie waar poging tot moord op vastgelegd was in de shopruimten werd de beheerder besprongen en met een mee gebrachtsnoer gesmoord achter de balie.gelukkig kon hij zich bevrijden.de verdachte is opgepakt door de politie,hij heeft 1 maand vastgezeten.omdat hij apel aantekende.
deze is toegekend. voorarest zou langer zijn dan de straf.bepaalde de rechter heb sterk het idee dat elke provincie anders handelt.
wat ik enorm betreur.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.