Broketje en halal bal gehakt nieuwe snacks in tankshop

Het Broketje, een broodje kroket dat langer knapperig en vers blijft, of de halal bal gehakt en frikandel. Het zijn drie nieuwe snacks die tankhops binnenkort in hun etalage zullen hebben. Snackfabrikant Beckers en Mekkafood zien in tankstations een prima afzetmarkt van nieuwe snackproducten. 

Beckers heeft het Broketje speciaal ontwikkeld voor de automatieken en warmhoudkasten die vooral in tankshops worden gebruikt. ‘Kroketten uit de muur zijn na een kwartiertje al slap en eigenlijk niet meer te eten”, zegt Eline Vrielink van Beckers. “En als een broodje kroket op een warmhoudplaat wordt gelegd dan smaakt het broodje na tien minuten al naar natte beschuit.”

Geheim

Volgens Vrielink blijft het Broketje minstens een uur knapperig en vers. “Dat hebben we kunnen bewerkstelligen met speciale ingrediënten op volledig natuurlijke basis. Ook de manier van warm houden kan hierbij een rol spelen. Verder is het het geheim van de chef.”

Het Broketje gaat qua inkoop tussen de 80 en 90 cent kosten. Beckers levert onder meer aan Shell-tankstations.

Halal-snacks

Ook Mekkafood gaat zich op de tankstationbranche richten met specifieke halal-snacks. De Hot Frik en de bal gehakt zijn volgens halal-voorschriften bereidt en inmiddels in productie genomen. “We hebben hoge verwachtingen van deze nieuwe poducten”‘ zegt Tom Buschman van Mekkafood. “We merken dat er steeds meer interesse is in halal-producten ook bij niet moslims en daar spelen we op in.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.