Nestlé: Mars gaat door met voorkeursbehandeling

Mars koopt nog steeds de beste schapruimte op bij honderden Nederlandse tankstations voor zijn chocolade. Dat beweert branchegenoot Nestlé. Eerder besloot de rechtbank in Den Bosch dat Mars het bonussysteem moest bevriezen op straffe van een dwangsom van 20 duizend euro per dag.

Mars zou volgens de Zwitserse concurrent in strijd met het rechterlijke vonnis doorgaan met het geven van bonussen en waardecheques aan Nederlandse tankstations die producten van de fabrikant een prominente plek in de pompshop geven. Volgens Nestlé zou Mars het bonussysteem zelfs hebben uitgebreid, meldt Retailnews.nl

Ontkent

De Amerikaanse fabrikant ontkent via advocaat Rein Wesseling de aantijging. “Wij begrijpen niet waar Nestlé zich op baseert. Bovendien vechten wij ook het vonnis van de rechtbank in Den Bosch in hoger beroep aan, aangezien er volgens ons geen sprake is van machtsmisbruik.”
Wesseling eist donderdag namens Mars dat Nestlé stopt met het opeisen van dwangsommen.

Lees ook: Beta hekelt uitspraak over Mars-bonussen

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nestlé: Mars gaat door met voorkeursbehandeling | TankPro.nl

Nestlé: Mars gaat door met voorkeursbehandeling

Mars koopt nog steeds de beste schapruimte op bij honderden Nederlandse tankstations voor zijn chocolade. Dat beweert branchegenoot Nestlé. Eerder besloot de rechtbank in Den Bosch dat Mars het bonussysteem moest bevriezen op straffe van een dwangsom van 20 duizend euro per dag.

Mars zou volgens de Zwitserse concurrent in strijd met het rechterlijke vonnis doorgaan met het geven van bonussen en waardecheques aan Nederlandse tankstations die producten van de fabrikant een prominente plek in de pompshop geven. Volgens Nestlé zou Mars het bonussysteem zelfs hebben uitgebreid, meldt Retailnews.nl

Ontkent

De Amerikaanse fabrikant ontkent via advocaat Rein Wesseling de aantijging. “Wij begrijpen niet waar Nestlé zich op baseert. Bovendien vechten wij ook het vonnis van de rechtbank in Den Bosch in hoger beroep aan, aangezien er volgens ons geen sprake is van machtsmisbruik.”
Wesseling eist donderdag namens Mars dat Nestlé stopt met het opeisen van dwangsommen.

Lees ook: Beta hekelt uitspraak over Mars-bonussen

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.