clemens_van_hulten

BOVAG: illegale verkoop alcohol werkt averechts

clemens_van_hulten

Clemens van Hulten , voorzitter van BOVAG tankstations, hekelt de wijze waarop de BETA probeert de verkoop van alcohol weer terug in de pompshops te krijgen. Volgens de voorzitter werkt illegale verkoop averechts en verliest de tankstationbranche het recht van spreken in de politiek.

Voorzitter Van Hulten: “Natuurlijk is ook BOVAG voor één lijn als het gaat om de verkoop van alcohol. Maar we vragen ons sterk af of deze manier van publiciteit zoeken en het procederen tot aan het Europese hof niet averechts werkt als je bier terug wilt in de schappen van onze shops.

Politiek

“Den Haag staat inmiddels op zijn achterste benen. En daar moeten we het uiteindelijk toch van hebben. We verliezen als branche met dit soort acties langzaam maar zeker ons recht van spreken in de politiek. En daar zit niemand op te wachten.”

Daar komt bij: de weg naar de Europese rechter is lang, tot wel tien jaar, die weg is bovendien peperduur en onze eigen jurist acht de kans op succes bijzonder klein.”

Onderzoek

“Wij geloven veel meer in de weg van onderzoek en diplomatie. BOVAG heeft de politiek reeds opgeroepen om onderzoek te doen naar de relatie tussen verkeersveiligheid en de verkoop van alcohol in de shop. Pas als we dat onderzoek hebben, kunnen we gaan discussiëren op basis van feiten. Nu wordt er alleen gepraat op basis van onderbuikgevoelens”, aldus Clemens van Hulten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

1 reactie op “BOVAG: illegale verkoop alcohol werkt averechts”

Jan Veenendaal|24.11.11|17:57

Ik word een beetje moe van Clemens van Hulten, altijd maar die negatievieteit laten ze zelf eens een keer wat gaan beteken voor hun leden, en niet alleen maar met modder gooien je weet niet eens wat er allemaal achter de schermen gebeurd, als je gaat vragen bij de leden zijn ze allemaal blij dat er eindelijk eens stappen worden ondernomen door de beta en zoals een spreekwoord luid “niet geschoten is altijd mis” dus beta ik sta volledig achter het plan en laat de bovag maar lekker lullen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.