minister Schippers

Minister waarschuwt pomphouders nog één keer

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid waarschuwt pomphouders die illegaal bier en wijn gaan verkopen dat ze hiervoor een flinke boete kunnen verwachten. De minister zegt voldoende controleurs in dienst te hebben die op de verkoop zullen gaan toezien. Een eerste overtreding gaat 900 euro kosten een tweede 3600 euro.

Bommetje

Ongeveer een maand geleden gooide de BETA een bommetje in politiek Den Haag met het idee om weer zwak alcoholische drank in tankstations te gaan verkopen.

De BETA vindt het oneerlijk dat wegrestaurants en supermarkten wel bier en wijn mogen verkopen en tankstations niet. Met een proefproces wil de belangenvereniging deze ongelijkheid bestrijden.

Alleen

Met het plan staat de BETA vrijwel alleen. Vanuit alle hoeken (Tweede Kamer, Slijterijen, BOVAG en VVN) wordt flink tegen het voorstel geageerd. Minister Schippers noemt de verkoop van bier en wijn op plaatsen waar benzine wordt verhandeld een „psychologisch gezien zeer onwenselijke combinatie”.

Ophef

BETA lijkt zich ondertussen van alle ophef weinig aan te trekken. Sterker, door alle aandacht staat bierverkoop in tankstations weer op de kaart, vindt voorzitter Ewout Klok. En dat boetes tot gevolg heeft, vindt hij een vanzelfsprekenheid om een proefproces uit te lokken.

Meerderheid

Bij afgelopen ledenvergaderingen bleek een meerderheid van de pomphouders achter de plannen te staan. Verwacht wordt dat binnen twee weken bij tenminste vijf pomphouders in Nederland bier en wijn in de schappen staan.

 Lees ook: 3600 euro boete illegale drankverkoop tankstation

Auteur: Steven Don

2 reacties op “Minister waarschuwt pomphouders nog één keer”

lange|20.11.11|23:54

Denk dat ze in Belgie en Duitsland hier anders over denken,ach mevrouw schippers heeft wel meer gedachtes over dingen waar ze in 2012 wel op terugkomt,ggz?

GKV|24.11.11|19:22

Ik denk dat mevrouw Schippers eerst zelf eens psychologisch onderzocht moet worden !! Want als je zulke uitspraken doet dan ben je niet van de dagelijkse praktijken op de hoogte !!
Mensen gaan met de auto naar: de supermarkt , cafetaria, wegrestaurant, slijterij en café,s om daar drank te halen !! MAAR als ze met de auto naar een TANKSTATION rijden dan wordt de drank meteen genuttigd !! WAT EEN ONZIN !! Hier wordt dus duidelijk met twee maten gemeten !!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Minister waarschuwt pomphouders nog één keer | TankPro.nl
minister Schippers

Minister waarschuwt pomphouders nog één keer

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid waarschuwt pomphouders die illegaal bier en wijn gaan verkopen dat ze hiervoor een flinke boete kunnen verwachten. De minister zegt voldoende controleurs in dienst te hebben die op de verkoop zullen gaan toezien. Een eerste overtreding gaat 900 euro kosten een tweede 3600 euro.

Bommetje

Ongeveer een maand geleden gooide de BETA een bommetje in politiek Den Haag met het idee om weer zwak alcoholische drank in tankstations te gaan verkopen.

De BETA vindt het oneerlijk dat wegrestaurants en supermarkten wel bier en wijn mogen verkopen en tankstations niet. Met een proefproces wil de belangenvereniging deze ongelijkheid bestrijden.

Alleen

Met het plan staat de BETA vrijwel alleen. Vanuit alle hoeken (Tweede Kamer, Slijterijen, BOVAG en VVN) wordt flink tegen het voorstel geageerd. Minister Schippers noemt de verkoop van bier en wijn op plaatsen waar benzine wordt verhandeld een „psychologisch gezien zeer onwenselijke combinatie”.

Ophef

BETA lijkt zich ondertussen van alle ophef weinig aan te trekken. Sterker, door alle aandacht staat bierverkoop in tankstations weer op de kaart, vindt voorzitter Ewout Klok. En dat boetes tot gevolg heeft, vindt hij een vanzelfsprekenheid om een proefproces uit te lokken.

Meerderheid

Bij afgelopen ledenvergaderingen bleek een meerderheid van de pomphouders achter de plannen te staan. Verwacht wordt dat binnen twee weken bij tenminste vijf pomphouders in Nederland bier en wijn in de schappen staan.

 Lees ook: 3600 euro boete illegale drankverkoop tankstation

Auteur: Steven Don

2 reacties op “Minister waarschuwt pomphouders nog één keer”

lange|20.11.11|23:54

Denk dat ze in Belgie en Duitsland hier anders over denken,ach mevrouw schippers heeft wel meer gedachtes over dingen waar ze in 2012 wel op terugkomt,ggz?

GKV|24.11.11|19:22

Ik denk dat mevrouw Schippers eerst zelf eens psychologisch onderzocht moet worden !! Want als je zulke uitspraken doet dan ben je niet van de dagelijkse praktijken op de hoogte !!
Mensen gaan met de auto naar: de supermarkt , cafetaria, wegrestaurant, slijterij en café,s om daar drank te halen !! MAAR als ze met de auto naar een TANKSTATION rijden dan wordt de drank meteen genuttigd !! WAT EEN ONZIN !! Hier wordt dus duidelijk met twee maten gemeten !!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.