Meer pomphouders willen meedoen met illegale bierverkoop

Zeker tientallen pomphouders verspreid over het land willen meedoen met de actie van BETA om illegaal alcohol te verkopen op tankstations. Dat zegt voorzitter Ewout Klok van de BETA. De belangenvereniging heeft de actie bij 5 tankstations uitgezet maar veel pomphouders willen zich nu op eigen titel aansluiten. De verkoop van bier en wijn start half november.

Bij de BETA zijn na de bekendmaking van de aanstaande verkoop van alcohol in tankstations, tientallen telefoontjes binnengekomen van leden die ook bereid zijn tot burgerlijke ongehoorzaamheid.

Boetes

Ze willen zelfs de boetes die hiermee gepaard gaan uit eigen zak betalen, zegt Klok: “We zijn blij met die steun maar kunnen natuurlijk niet voor de halve branche garant staan als het om betalen van boetes gaat. De pomphouder is wijs genoeg om zelf te beslissen hoe hij met deze materie omgaat.”

Stof

Klok is verbaasd over al het stof dat de BETA-actie heeft doen opwaaien. Politici buitelen over elkaar heen om het alcoholverbod op tankstations maar in stand te houden. Geen enkele politieke partij ziet enig soelaas in de plannen van BETA.

“Een beetje vreemd die scherpe toon als je weet dat er nog helemaal niets is gebeurd. Met name de reactie van het CDA dat alcohol schenken in wegrestaurants, wat wel mag, een andere branche betreft, heeft me nogal verrast. Wat een onzin.”, aldus Klok.

Lange adem

Het zal sowieso een kwestie van de lange adem worden, verwacht Klok. Voordat de zaak zal worden behandeld door het Europese Hof (wat uiteindelijk de bedoeling is van BETA) zal eerst de strafrechter en de hoger beroeprechter zich over de kwestie moeten gaan buigen.  ‘Dan kunnen we zo maar 2 jaar verder zijn, maar dat is het ons meer dan waard.”

Lees ook:3600 Euro boete voor illegale bierverkoop op tankstation

Lees ook: BOVAG, CDA en PvdA tegen illegale alcoholverkoop tankstations

Fred Kramer

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Meer pomphouders willen meedoen met illegale bierverkoop | TankPro.nl

Meer pomphouders willen meedoen met illegale bierverkoop

Zeker tientallen pomphouders verspreid over het land willen meedoen met de actie van BETA om illegaal alcohol te verkopen op tankstations. Dat zegt voorzitter Ewout Klok van de BETA. De belangenvereniging heeft de actie bij 5 tankstations uitgezet maar veel pomphouders willen zich nu op eigen titel aansluiten. De verkoop van bier en wijn start half november.

Bij de BETA zijn na de bekendmaking van de aanstaande verkoop van alcohol in tankstations, tientallen telefoontjes binnengekomen van leden die ook bereid zijn tot burgerlijke ongehoorzaamheid.

Boetes

Ze willen zelfs de boetes die hiermee gepaard gaan uit eigen zak betalen, zegt Klok: “We zijn blij met die steun maar kunnen natuurlijk niet voor de halve branche garant staan als het om betalen van boetes gaat. De pomphouder is wijs genoeg om zelf te beslissen hoe hij met deze materie omgaat.”

Stof

Klok is verbaasd over al het stof dat de BETA-actie heeft doen opwaaien. Politici buitelen over elkaar heen om het alcoholverbod op tankstations maar in stand te houden. Geen enkele politieke partij ziet enig soelaas in de plannen van BETA.

“Een beetje vreemd die scherpe toon als je weet dat er nog helemaal niets is gebeurd. Met name de reactie van het CDA dat alcohol schenken in wegrestaurants, wat wel mag, een andere branche betreft, heeft me nogal verrast. Wat een onzin.”, aldus Klok.

Lange adem

Het zal sowieso een kwestie van de lange adem worden, verwacht Klok. Voordat de zaak zal worden behandeld door het Europese Hof (wat uiteindelijk de bedoeling is van BETA) zal eerst de strafrechter en de hoger beroeprechter zich over de kwestie moeten gaan buigen.  ‘Dan kunnen we zo maar 2 jaar verder zijn, maar dat is het ons meer dan waard.”

Lees ook:3600 Euro boete voor illegale bierverkoop op tankstation

Lees ook: BOVAG, CDA en PvdA tegen illegale alcoholverkoop tankstations

Fred Kramer

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.