Heineken

Tankstations gaan illegaal alcohol verkopen

5 Tankstations gaan vanaf volgende maand alcohol in hun shop verkopen. Met deze illegale actie wil de BETA een proefproces uitlokken. Volgens de belangenvereniging is er sprake van oneerlijke concurrentie met het buitenland waar alcohol sinds jaar en dag aan de pomp mag worden verstrekt. Daardoor zouden de Nederlandse pomphouders miljoenen euro’s mislopen. Het CDA veroordeelt de actie van BETA.

Even naar ’s avonds naar het tankstation lopen om een sixpack bier of flesje wijn te halen. Het was nog niet zo lang geleden de normaalste zaak van de wereld.

Verbod

Totdat Veilig Verkeer Nederland de combinatie tussen alcohol op tankstations en verkeer niet meer zag zitten. Op 1 november 2000 kwam er verbod voor heel de branche om nog alcohol te verkopen. De pomphouders moesten deze maatregel maar slikken.

Wegrestaurant

De BETA heeft jarenlang geprobeerd de maatregel ongedaan te krijgen. Zeker nu de spoeling dunner wordt voor de pomphouders zou de verkoop van lichte alcohol een flinke duw in de rug betekenen.

Voorzitter Ewout Klok: “Het is toch eigenlijk te gek voor woorden dat je je als automobilist bij een wegrestaurant mag laten vollopen met alcohol en daarna de snelweg opgaat, terwijl de pomphouder nog geen biertje mag verkopen voor de thuismarkt.”

Kratten

Klok, zelf ook pomphouder. “In de tijd dat er nog bier en wijn mocht worden verkocht liep het in het weekend storm. De kratten vlogen de shop uit. Dat is nu met die ruime winkelopeningstijden even anders, maar het zal de omzet toch flink omhoog stuwen mochten we weer alcohol gaan verkopen.”

Bier en wijn

BETA heeft nu 5 tankstations in het land aangewezen voor de verkoop van bier en wijn. Te weten in Amsterdam, Rotterdam, Hoogeveen, Winterswijk en Zürich. Verwacht wordt dat zodra de verkoop start inspecteurs van de Voedsel en Waren Autoriteit boetes zullen uitschrijven.

Boetes

Die boetes zullen door de BETA in eerste instantie niet worden betaald. “Van belang is dat we deze zaak tot aan het Europese hof kunnen uitvechten.” Mocht een van de betrokken pomphouders uiteindelijk in het ongelijk worden gesteld dan neemt de BETA de boete op zich.

CDA

Het CDA is bij monde van Sander de Rouwe tegen het plan van BETA om een proefproces te forceren: “Slecht plan van enkele pomphouders om alcohol te gaan verkopen bij de pomp. Alcohol en verkeer gaan gewoon niet samen.”

Lees ook: 3600 Euro boete voor illegale bierverkoop tankstation.

Fred Kramer

Auteur: Steven Don

2 reacties op “Tankstations gaan illegaal alcohol verkopen”

Willem Nuijten|14.11.11|16:51

Sander de Rouwe herhaalt het argument Ik neem aan dat hij nog nooit een wegrestaurant bezocht heeft Alcohol is daar zonder limiet verkrijgbaar terwijl je deze wegrestaurants over het algemeen alleen met de auto kan bereiken.Stel voor dat de BETA en Bovag de eis op leggen dat woonhuizen moeten staan binnen 100 m vanaf het station om buurtfunctie te rechtvaardigen.Overigens staat boven alles dat het wel of niet alcohol nuttigen achter het stuur een verantwoordelijkheid is van de bestuurder.

Reconnection|04.12.11|00:03

je moet niet de ogen de kost geven mensen komen om te tanken weg restaurant is even wat anders meneer willem nuijten. Om naar een weg restaurant te gaan ga je niet omdat je dorst heb. Doe je dat wel ben je gek in de kop bij wijzen van spreken natuurlijk. Nee, tankstation moet verboden blijven. Anders kunnen we straks ook wiet gaan verkopen want dat brengt ook geld op. ONZIN. Nooit de leeuw in zijn bek kijken. De tankstation moeten hard aangepakt worden die dat wel verkopen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tankstations gaan illegaal alcohol verkopen | TankPro.nl
Heineken

Tankstations gaan illegaal alcohol verkopen

5 Tankstations gaan vanaf volgende maand alcohol in hun shop verkopen. Met deze illegale actie wil de BETA een proefproces uitlokken. Volgens de belangenvereniging is er sprake van oneerlijke concurrentie met het buitenland waar alcohol sinds jaar en dag aan de pomp mag worden verstrekt. Daardoor zouden de Nederlandse pomphouders miljoenen euro’s mislopen. Het CDA veroordeelt de actie van BETA.

Even naar ’s avonds naar het tankstation lopen om een sixpack bier of flesje wijn te halen. Het was nog niet zo lang geleden de normaalste zaak van de wereld.

Verbod

Totdat Veilig Verkeer Nederland de combinatie tussen alcohol op tankstations en verkeer niet meer zag zitten. Op 1 november 2000 kwam er verbod voor heel de branche om nog alcohol te verkopen. De pomphouders moesten deze maatregel maar slikken.

Wegrestaurant

De BETA heeft jarenlang geprobeerd de maatregel ongedaan te krijgen. Zeker nu de spoeling dunner wordt voor de pomphouders zou de verkoop van lichte alcohol een flinke duw in de rug betekenen.

Voorzitter Ewout Klok: “Het is toch eigenlijk te gek voor woorden dat je je als automobilist bij een wegrestaurant mag laten vollopen met alcohol en daarna de snelweg opgaat, terwijl de pomphouder nog geen biertje mag verkopen voor de thuismarkt.”

Kratten

Klok, zelf ook pomphouder. “In de tijd dat er nog bier en wijn mocht worden verkocht liep het in het weekend storm. De kratten vlogen de shop uit. Dat is nu met die ruime winkelopeningstijden even anders, maar het zal de omzet toch flink omhoog stuwen mochten we weer alcohol gaan verkopen.”

Bier en wijn

BETA heeft nu 5 tankstations in het land aangewezen voor de verkoop van bier en wijn. Te weten in Amsterdam, Rotterdam, Hoogeveen, Winterswijk en Zürich. Verwacht wordt dat zodra de verkoop start inspecteurs van de Voedsel en Waren Autoriteit boetes zullen uitschrijven.

Boetes

Die boetes zullen door de BETA in eerste instantie niet worden betaald. “Van belang is dat we deze zaak tot aan het Europese hof kunnen uitvechten.” Mocht een van de betrokken pomphouders uiteindelijk in het ongelijk worden gesteld dan neemt de BETA de boete op zich.

CDA

Het CDA is bij monde van Sander de Rouwe tegen het plan van BETA om een proefproces te forceren: “Slecht plan van enkele pomphouders om alcohol te gaan verkopen bij de pomp. Alcohol en verkeer gaan gewoon niet samen.”

Lees ook: 3600 Euro boete voor illegale bierverkoop tankstation.

Fred Kramer

Auteur: Steven Don

2 reacties op “Tankstations gaan illegaal alcohol verkopen”

Willem Nuijten|14.11.11|16:51

Sander de Rouwe herhaalt het argument Ik neem aan dat hij nog nooit een wegrestaurant bezocht heeft Alcohol is daar zonder limiet verkrijgbaar terwijl je deze wegrestaurants over het algemeen alleen met de auto kan bereiken.Stel voor dat de BETA en Bovag de eis op leggen dat woonhuizen moeten staan binnen 100 m vanaf het station om buurtfunctie te rechtvaardigen.Overigens staat boven alles dat het wel of niet alcohol nuttigen achter het stuur een verantwoordelijkheid is van de bestuurder.

Reconnection|04.12.11|00:03

je moet niet de ogen de kost geven mensen komen om te tanken weg restaurant is even wat anders meneer willem nuijten. Om naar een weg restaurant te gaan ga je niet omdat je dorst heb. Doe je dat wel ben je gek in de kop bij wijzen van spreken natuurlijk. Nee, tankstation moet verboden blijven. Anders kunnen we straks ook wiet gaan verkopen want dat brengt ook geld op. ONZIN. Nooit de leeuw in zijn bek kijken. De tankstation moeten hard aangepakt worden die dat wel verkopen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.