Veiligheidspakket voor pomphouders tijdens donkere dagen

Belangenvereniging BETA gaat haar leden deze week een veiligheidspakket toesturen. In het pakket zit voornamelijk informatiemateriaal voor pomphouders om hun tankstation veiliger te maken. Het pakket wordt toegezonden in het kader van de ‘Week van de veiligheid’.

Ondanks dat het steeds beter gaat met het terugdringen van overvallen op tankstations staat de branche nog altijd in de top drie van meest risicovolle bedrijfstakken

Zo is de kans één op tien dat een tankstations wordt overvallen of dat er een snelkraak wordt gepleegd. En naarmate de dagen korter worden en de avond sneller valt, stijgt het aantal overvallen.

Veiligheidspakket

Om de pomphouder hierop te wijzen heeft BETA een veiligheidspakket samengesteld. Via een checklist kunnen de pomphouders de veiligheid in hun tankstation verhogen.

Wordt de kooi op tijd gesloten? Staat de deur niet op een kier? Wordt de kassa regelmatig afgeroomd? Wat moet je doen als het toch mis gaat? Op al deze vragen worden antwoorden gegeven die kunnen bijdragen tot risicovermindering.

Personeel

Ook wordt de pomphouder geadviseerd om meer tijd te steken in het voorlichten van het  personeel en om alle veiligheidsprocedures te doorlopen.

Tim Schoenmakers van BETA: “Een goede voorlichting omtrent veiligheid in en om het tankstations draagt zeker bij tot het terugdringen van het aantal criminele activiteiten.” De BETA verstuurt deze week ook ‘waarschuwingsmailtjes’ aan haar leden.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.