Pompbediende gaat weer helpen bij tanken

J. van Brussel, marketingmanager van Shell in Nederland, laat Adriaan Arends, tenniskampioen van Amersfoort als eerste kennismaken met het nieuwe Servicetanken foto: Wim Hollemans PRESSLINK: Foto en bijschrift vallen buiten verantwoordelijkheid van de Algemene Nieuwsdienst. CAPITAL PHOTOS

Een ouderwets stukje service is door Shell weer heringevoerd. De pompbediende of tankassistent gaat automobilisten helpen bij het tanken. Inmiddels draait er een proef met een tankassistent bij een Shell-tankstation in Amersfoort. Mocht dit een succes blijken dan overweegt Shell de tankassistent op meer plaatsen in Nederland in te zetten.

Servicetanken , zo noemt Shell de inzet van een tankassistent aan de benzinepomp.  In Amersfoort helpt iedere zaterdag een pompbediende automobilisten bij het tanken. Dat gaat volgens een aloud recept.

Tankassistent

De bestuurder hoeft de auto niet uit te komen en geeft aan de tankassistent aan voor hoeveel er moet worden getankt. Daarna wordt de voorruit schoongemaakt; de bandenspanning bekeken; olie gepeild en eventueel ververst en de ruitenwisservloeistof gecheckt. Het enige wat de automobilist nog zelf moet doen is afrekenen aan de kassa.

Gewaardeerd

Volgens Shell-woordvoerder Joris van Brussel wordt het servicetanken zeer gewaardeerd. Met name de wat oudere automobilisten stellen de extra service op prijs. “We hebben vooralsnog gekozen voor de zaterdag om de tankassistent in te zetten. Dan hebben de mensen wat meer tijd.”

Succes

“Als het een succes wordt dan gaan we de tankassistent op meerdere plaatsen in Nederland inzetten. Na Amersfoort willen we in de Randstad en Groningen beginnen met een tankassistent. Mocht het ook hier aanslaan dan breiden we verder uit. Ook gaan we bekijken of we de tankassistent vaker in de week kunnen inzetten.”

Kosten

De kosten van een extra personeelslid aan de pomp worden overigens niet vertaald in de benzineprijs of in de prijzen in de pompshop, belooft Van Brussel. “Nee, we willen juist extra service bieden aan de klant en die moet volledig gratis zijn.”

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Pompbediende gaat weer helpen bij tanken | TankPro.nl

Pompbediende gaat weer helpen bij tanken

J. van Brussel, marketingmanager van Shell in Nederland, laat Adriaan Arends, tenniskampioen van Amersfoort als eerste kennismaken met het nieuwe Servicetanken foto: Wim Hollemans PRESSLINK: Foto en bijschrift vallen buiten verantwoordelijkheid van de Algemene Nieuwsdienst. CAPITAL PHOTOS

Een ouderwets stukje service is door Shell weer heringevoerd. De pompbediende of tankassistent gaat automobilisten helpen bij het tanken. Inmiddels draait er een proef met een tankassistent bij een Shell-tankstation in Amersfoort. Mocht dit een succes blijken dan overweegt Shell de tankassistent op meer plaatsen in Nederland in te zetten.

Servicetanken , zo noemt Shell de inzet van een tankassistent aan de benzinepomp.  In Amersfoort helpt iedere zaterdag een pompbediende automobilisten bij het tanken. Dat gaat volgens een aloud recept.

Tankassistent

De bestuurder hoeft de auto niet uit te komen en geeft aan de tankassistent aan voor hoeveel er moet worden getankt. Daarna wordt de voorruit schoongemaakt; de bandenspanning bekeken; olie gepeild en eventueel ververst en de ruitenwisservloeistof gecheckt. Het enige wat de automobilist nog zelf moet doen is afrekenen aan de kassa.

Gewaardeerd

Volgens Shell-woordvoerder Joris van Brussel wordt het servicetanken zeer gewaardeerd. Met name de wat oudere automobilisten stellen de extra service op prijs. “We hebben vooralsnog gekozen voor de zaterdag om de tankassistent in te zetten. Dan hebben de mensen wat meer tijd.”

Succes

“Als het een succes wordt dan gaan we de tankassistent op meerdere plaatsen in Nederland inzetten. Na Amersfoort willen we in de Randstad en Groningen beginnen met een tankassistent. Mocht het ook hier aanslaan dan breiden we verder uit. Ook gaan we bekijken of we de tankassistent vaker in de week kunnen inzetten.”

Kosten

De kosten van een extra personeelslid aan de pomp worden overigens niet vertaald in de benzineprijs of in de prijzen in de pompshop, belooft Van Brussel. “Nee, we willen juist extra service bieden aan de klant en die moet volledig gratis zijn.”

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.