rechter

Geen overval op tankstation; toch straf

LELYSTAD – De rechtbank in Lelystad. ANP PHOTO XTRA LEX VAN LIESHOUT

Een man die het voornemen had om een tankstation te overvallen maar daar op het laatste moment van terugkwam, is toch door de rechter veroordeeld. De 40-jarige S. uit Kloosterhaar kreeg woensdag 150 uur werkstraf en drie maanden voorwaardelijke celstraf opgelegd. 

S. was op 24 februari 2011 op zijn motor naar het Total tankstation in Geesteren gereden met het idee om hier een overval te plegen. Zijn gezicht was half bedekt en in zijn jas had hij een gaspistool.

Politie

Hij parkeerde zijn motor in de buurt maar kreeg plotseling wroeging. Toen hij wilde wegrijden was de inmiddels door een getuige gealarmeerde politie gearriveerd.

Bij een bushalte werd hij aangehouden waarbij hij meteen aan de politie toegaf wat zijn bedoelingen waren. Daarop werd hij ingesloten.

Overval

Bij de politierechter verklaarde S. waarom hij de overval had overwogen. Hij was diep in de schulden geraakt en wilde zo snel aan geld komen. ”Ik had dat weekend mijn  twee kinderen en nog geen twee euro op mijn bankrekening staan”, tekent De Stentor op.

De gedachte dat hij het personeel van het tankstation met een levenslang trauma zou hebben opgezadeld, weerhield hem op het laatste moment.

Vrachtwagenchauffeur

Inmiddels heeft de bekeerde overvaller zijn leven weer aardig op de rit. Hij verdient de kost als vrachtwagenchauffeur en heeft afspraken gemaakt om zijn schulden af te lossen.

Auteur: Steven Don

1 reactie op “Geen overval op tankstation; toch straf”

Rob Mos|19.08.11|10:25

Beste lezers,

Dit artikel gaat over ons tankstation.
We zijn blij dat deze man tijdig van gedachte is veranderd, ook al heeft hij minstens een uur in twijfel gestaan doe ik het nu wel of niet.
We hebben deze man gezien en zelfs een kort praatje mee gemaakt.
De straf die de rechter heeft opgelegd vind ik goed, maar echte overvallers mogen rustig nog zwaarder gestraft worden.
Wel vind ik jammer dat hij geen straf krijgt om met slachtoffers van een overval te praten en de gevolgen daarvan.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Geen overval op tankstation; toch straf | TankPro.nl