Vernieuwd concept tijdschriften populair bij tankstations

Tankstation-houders blijken veel baat te hebben bij het vernieuwde tijdschriften-concept dat Aldipress op de markt heeft gebracht. Hierbij wordt het aanbod van tijdschriften verkleind; het presentatie-volume verminderd en de aanvoerlijnen vereenvoudigd.

Sinds de invoering in 2010 maken al meer dan 350 zelfstandige pomphouders gebruik van het zogeheten Smart-concept van Aldipress. De kostenreductie zit vooral in de vereenvoudiging van het aanbod.

Kostenbesparing

Zo levert Aldipress een vast assortiment van 35 titels. De schappen kunnen hierdoor worden verkleind van één meter in de breedte tot twee meter hoog. Als enige distributeur levert de aan-en afvoer van de bladen eveneens een kostenbesparing op.

Bovendien biedt Aldipress een hogere marge op tijdschriften van 25 %. Aldipress hoopt het aantal afzetpunten van het Smart-concept nog voor het einde van het jaar tot 380 uit te breiden.

Boeken Top Tien

Terwijl de tijdschriften-omzet stabiliseert moet Aldipress noodgedwongen afscheid nemen van de Boeken Top Tien in tankstations. Volgens woordvoerder Willy van de Braak valt de omzet van de boekenverkoop te zeer tegen om het idee overeind te houden.

“We hebben het concept anderhalf jaar geleden overgenomen en op voorspraak van een aantal tankstation-houders voortgezet. Maar nu blijkt het toch niet meer levensvatbaar te zijn.” 125 Deelnemende tankstations aan de Boeken Top Tien zijn inmiddels door Aldipress op de hoogte gebracht.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.