magnum, gold

Losse ijsjes als Magnum doen het goed in pompshop

Omdat het weer in het eerste kwartaal in 2011 veel beter was dan vorig jaar, werden er opvallend veel ‘Singles’, zoals de Ola Magnum Gold, verkocht in de Nederlandse pompshops. De omzet hiervan steeg met maar liefst 41% vergeleken met kwartaal 1 vorig jaar. Ook de categorieën ‘Overige Pepermunt’ (+8%), ‘Suikervrije Kauwgum’ (+7%) en ‘Fruit Gums’ (+6%) deden het goed. Dat blijkt uit gegevens van SymphonyIRI Group.

Verder verkochten de categoriën ‘Vloei’ (+6%), ‘Shag’ (+5%), Sigaretten (+5%) en ‘Sportdrank/Energiedrank’ (+5%) beter dan vorig jaar. De categoriën ‘Chocoladerepen’ (+4%), ‘Water zonder Koolzuur’ (+4%), Cola (+4%), Candybars (+3%) en ‘Sigaren (+1%) gingen ook erg goed.

Ben&Jerry’s

Een aantal andere categoriën deed het slechter dan in het eerste kwartaal in 2010. Zo daalde de categorie ‘Schepijs’, zoals Ben&Jerry’s, met maar liefst 62%. Ook ‘Gemengde Zwarte Drop’ (-30%), ‘Suikerhoudende Kauwgom’ (-22%) en ‘Zachte Keelverzorgers’ (-20%) waren dit jaar niet zo geliefd bij de klant.

Andere dalers qua omzet uit verkoop bij tankstations zijn ‘Luxe/Speciaal Noten’ (-20%), ‘Vrouwenbladen’ (-16%), ‘Halfvolle Melk (Vers)’ (-15%), ‘Halfvolle Melk (Houdbaar)’ (-15%), ‘Special Interest Bladen’ (-13%), ‘Gecoate Noten’ (-13%), ‘Overig Suikerwerk’ (-12%), ‘Harde Zoute Drop’ (-11%) en ‘Wafels’ (-11%).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.