tankshop, assortiment

Jongeren van 15 jaar mogen vakkenvullen in tankstation

Jongeren van 15 jaar mogen toch als vakkenvuller werken in tankshops bij tankstations, mits er begeleiding is van een volwassene en de jongeren niet in gevaarlijke situaties belanden. Na aandringen van de Bovag en de Beta heeft de Arbeidsinspectie hiervoor groen licht gegeven.

Eerder dit jaar besloot de Arbeidsinspectie nog dat 15-jarigen niet in tankshops mochten werken. De organisatie meende dat het voor de jongeren niet veilig zou zijn en wees op het mogelijke gevaar van agressie en geweld bij tankstations. Marjolein Smit, jurist werkgeverszaken bij de Bovag, verbaasde zich hierover.

Werkomstandigheden

“De werkomstandigheden in een shop van een tankstation zijn niet wezenlijk anders dan die in een willekeurige supermarkt of drogisterij”, zegt Smit in de Bovagkrant. Volgens haar zijn tankstations zeer goed beveiligd. Omdat LPG ver buiten de tankshop ligt opgeslagen, komt de 15-jarige daar ook niet mee in aanraking.

De Arbeidsinspectie is nu akkoord, maar stelt wel strenge eisen aan de arbeidsomstandigheden van 15-jarigen bij benzinestations. De jongeren moeten bijvoorbeeld altijd onder toezicht werken van een volwassene en er mogen geen gevaarlijke stoffen aanwezig zijn.

Tankshop

Ook de ligging van de tankshop, de inrichting van de winkel en eventuele gewelddadige situaties in het verleden kunnen volgens Smit voor de Arbeidsinspectie aanleiding vormen om bepaalde shops voor 15-jarigen onveilig te verklaren.

Tankstations doen er daarom volgens Smit goed aan om een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) uit te voeren. Hiermee worden de specifieke risico’s van agressie en geweld binnen het eigen tankstation in kaart gebracht.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Jongeren van 15 jaar mogen vakkenvullen in tankstation | TankPro.nl
tankshop, assortiment

Jongeren van 15 jaar mogen vakkenvullen in tankstation

Jongeren van 15 jaar mogen toch als vakkenvuller werken in tankshops bij tankstations, mits er begeleiding is van een volwassene en de jongeren niet in gevaarlijke situaties belanden. Na aandringen van de Bovag en de Beta heeft de Arbeidsinspectie hiervoor groen licht gegeven.

Eerder dit jaar besloot de Arbeidsinspectie nog dat 15-jarigen niet in tankshops mochten werken. De organisatie meende dat het voor de jongeren niet veilig zou zijn en wees op het mogelijke gevaar van agressie en geweld bij tankstations. Marjolein Smit, jurist werkgeverszaken bij de Bovag, verbaasde zich hierover.

Werkomstandigheden

“De werkomstandigheden in een shop van een tankstation zijn niet wezenlijk anders dan die in een willekeurige supermarkt of drogisterij”, zegt Smit in de Bovagkrant. Volgens haar zijn tankstations zeer goed beveiligd. Omdat LPG ver buiten de tankshop ligt opgeslagen, komt de 15-jarige daar ook niet mee in aanraking.

De Arbeidsinspectie is nu akkoord, maar stelt wel strenge eisen aan de arbeidsomstandigheden van 15-jarigen bij benzinestations. De jongeren moeten bijvoorbeeld altijd onder toezicht werken van een volwassene en er mogen geen gevaarlijke stoffen aanwezig zijn.

Tankshop

Ook de ligging van de tankshop, de inrichting van de winkel en eventuele gewelddadige situaties in het verleden kunnen volgens Smit voor de Arbeidsinspectie aanleiding vormen om bepaalde shops voor 15-jarigen onveilig te verklaren.

Tankstations doen er daarom volgens Smit goed aan om een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) uit te voeren. Hiermee worden de specifieke risico’s van agressie en geweld binnen het eigen tankstation in kaart gebracht.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.