EMV, pinnen

Kleine bedragen worden steeds vaker betaald met pinpas

EMV, pinnen

Kleine bedragen worden steeds meer met de pinpas betaald. Consumenten gebruiken hun pinpas ongeveer bij de helft van alle aankopen onder de 10 euro. Vorig jaar was dit nog maar 20 procent.

Dat maakte Henk van den Broek, voorzitter van Detailhandel Nederland, bekend tijdens het congres ‘Toekomst van het Betalingsverkeer’. Daarmee lijkt de campagne ‘Klein bedrag, pinnen mag’ haar vruchten af te werpen. De campagne ging vorig jaar van start en moet consumenten aanmoedigen om ook kleine bedragen met de pinpas te betalen.

Goedkoper

Pinnen is goedkoper voor de detailhandel dan contante betalingen. Volgens Van den Broek kan er per miljard contante transacties 100 miljoen euro bespaard worden als deze worden gepind. Van de transacties in de detailhandel wordt nog ongeveer 30 procent contant afgerekend, meldt de Telegraaf.

Ook in de tankstationbranche wordt het betalen met de pinpas gestimuleerd. De afgelopen maand liep een campagne met het motto ‘Voor uw en onze veiligheid graag pinnen’. Consumenten betalen kleine bedragen in tankstations vaak contant, maar nu wordt hen gevraagd te pinnen.

Cursus

Medewerkers van tankstations kunnen online een korte cursus volgen en een certificaat behalen over het stimuleren van pinnen. De cursus wordt verzorgd door het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor Tankstations en Wasbedrijven (OOTW). De cursus is gratis.

Een pintransactie kost een paar cent. De kosten per transactie zijn afhankelijk van het pakket dat de ondernemer afneemt en het aantal transacties dat hij inkoopt.

Auteur: Redactie

1 reactie op “Kleine bedragen worden steeds vaker betaald met pinpas”

Eva | detailhandel|27.10.11|11:41

Voor de detailhandel is het betalen met pinpas practisch en veilig. Boivendien moet de consument niet met veel geld op zak lopen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Kleine bedragen worden steeds vaker betaald met pinpas | TankPro.nl
EMV, pinnen

Kleine bedragen worden steeds vaker betaald met pinpas

Kleine bedragen worden steeds meer met de pinpas betaald. Consumenten gebruiken hun pinpas ongeveer bij de helft van alle aankopen onder de 10 euro. Vorig jaar was dit nog maar 20 procent.

Dat maakte Henk van den Broek, voorzitter van Detailhandel Nederland, bekend tijdens het congres ‘Toekomst van het Betalingsverkeer’. Daarmee lijkt de campagne ‘Klein bedrag, pinnen mag’ haar vruchten af te werpen. De campagne ging vorig jaar van start en moet consumenten aanmoedigen om ook kleine bedragen met de pinpas te betalen.

Goedkoper

Pinnen is goedkoper voor de detailhandel dan contante betalingen. Volgens Van den Broek kan er per miljard contante transacties 100 miljoen euro bespaard worden als deze worden gepind. Van de transacties in de detailhandel wordt nog ongeveer 30 procent contant afgerekend, meldt de Telegraaf.

Ook in de tankstationbranche wordt het betalen met de pinpas gestimuleerd. De afgelopen maand liep een campagne met het motto ‘Voor uw en onze veiligheid graag pinnen’. Consumenten betalen kleine bedragen in tankstations vaak contant, maar nu wordt hen gevraagd te pinnen.

Cursus

Medewerkers van tankstations kunnen online een korte cursus volgen en een certificaat behalen over het stimuleren van pinnen. De cursus wordt verzorgd door het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor Tankstations en Wasbedrijven (OOTW). De cursus is gratis.

Een pintransactie kost een paar cent. De kosten per transactie zijn afhankelijk van het pakket dat de ondernemer afneemt en het aantal transacties dat hij inkoopt.

Auteur: Steven Don

1 reactie op “Kleine bedragen worden steeds vaker betaald met pinpas”

Eva | detailhandel|27.10.11|11:41

Voor de detailhandel is het betalen met pinpas practisch en veilig. Boivendien moet de consument niet met veel geld op zak lopen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.