gevangenis, cel

Overvaller tankstation Nijmegen krijgt 30 maanden cel

Een 19-jarige man heeft voor de overval op het Texaco tankstation in Nijmegen een gevangenisstraf gekregen van dertig maanden, waarvan twaalf voorwaardelijk. Daarnaast moet de man ruim 1770 euro schadevergoeding betalen aan de tankstationmedewerker.

De man overviel het tankstation aan de St-Annastraat op 17 januari van dit jaar, samen met een 16-jarige vriend. Daarbij gebruikte hij een imitatiepistool. Bij de overval werd 480 euro buit gemaakt.

Initiatief

De straf is hoog, omdat de man het initiatief nam voor de overval en zijn vriend vroeg om mee te doen. Hij verklaarde dat hij in geldnood zat. De rechtbank in Arnhem concludeerde echter dat de overval werd gepleegd uit financieel gewin omdat de verdachte van de buit dure nieuwe schoenen kocht.

Daarnaast lijdt de tankstationmedewerker nog steeds onder de gevolgen van de overval. De medewerker heeft niet meer kunnen werken na de overval en zit nog steeds ziek thuis.

Rechtbank

De officier van justitie had 30 maanden celstraf waarvan tien voorwaardelijk geëist. De rechtbank hield met de veroordeling rekening met de leeftijd van de verdachte en het feit dat de man nog geen strafblad had.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.