Q8, arnhem, tankstation

Krakers verlaten Q8 tankstation Arnhem

Q8, arnhem, tankstation

De krakers die het Q8 tankstation in Arnhem bezet hielden zijn maandagochtend vertrokken. Kuwait Petroleum, de moedermaatschappij van Q8, begint meteen met de sloop van het tankstation.

Dinsdag wordt de luifel afgebroken en daarna wordt de tankshop gesloopt. Ook de ondergrondse benzinetanks worden verwijderd. Q8 denkt tot de bouwvak nodig te hebben om het tankstation te slopen. Kuwait Petroleum wil op dezelfde plaats een onbemand Tango tankstation laten bouwen.

Tankstation

Het oude tankstation aan de Hommelseweg stond leeg sinds december 2008, toen de exploitant met pensioen ging. Begin mei werd het tankstation gekraakt. Het terrein groeide in de afgelopen twee maanden uit tot een krakerscamping. Q8 pompte direct de ondergrondse tanks, waar nog restanten brandstof in zaten, leeg omdat de krakers tussen de pompen rookten.

Q8 is blij dat de krakers zich aan de afspraak hebben gehouden en het terrein vrijwillig hebben verlaten, meldt De Gelderlander. De krakers tekenden eind mei een verklaring dat ze voor 17 juni zouden vertrekken. Uiteindelijk vertrokken ze na het weekend.

Lees ook: Krakers moeten vertrekken uit Q8 tankstation Arnhem

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.