rechtbank. hamer

Bewijsmateriaal dodelijk ongeval tankstation vernietigd

rechtbank. hamer

In het onderzoek naar de man die twee jaar geleden op de A27 een tankstation is ingereden heeft justitie een fout gemaakt. De auto waarmee de man het tankstation binnen reed is vernietigd.

De man reed het Esso tankstation tussen Meerkerk en Gorinchem op 21 september 2009 met hoge snelheid binnen. Daarbij ramde hij een andere auto, die ook in de winkel terecht kwam. Door de aanrijding ontstond een kleine brand. Een 33-jarige man uit Frankrijk kwam bij het ongeval om het leven en meerdere mensen raakten gewond.

Ongeluk

Het ongeluk was volgens de advocaat van de man veroorzaakt door een technisch mankement aan de Saab. De verdachte beweert al vanaf het begin dat er iets mankeerde aan de auto waardoor hij niet kon stoppen.

De politie had na technisch onderzoek van de auto geconcludeerd dat er geen defect aan de auto was welke had kunnen leiden tot het ongeluk. Daarom wordt de bestuurder verdacht van doodslag, dood door schuld in het verkeer en poging tot het toebrengen zwaar lichamelijk letsel.

Advocaat

De advocaat zei dat een paar dagen na het ongeval in 2009 een contra-expertise is aangevraagd. De auto is in juli vorig jaar vernietigd, maar dit contra-onderzoek heeft niet plaatsgevonden. Nu is dat niet meer te controleren.

De officier van justitie zei te betreuren dat de auto is vernietigd. De man moet eerst voor de rechter verschijnen in een pro-forma zitting. De inhoudelijke behandeling van de zaak komt later aan bod, meldt BN de Stem.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.