EMV, pinnen

Bij tankstations valt aantal vergeten pinpassen mee

Ook bij tankstations moeten klanten nog wennen aan het nieuwe pinnen, maar er blijven er niet heel veel pasjes liggen. Dat komt vooral doordat medewerkers zelf goed opletten.

Omdat klanten gewend zijn om de pinpas direct na het doorhalen in de portemonnee terug te stoppen, vergeten zij bij het nieuwe pinnen soms de pinpas. Bij het nieuwe pinnen wordt de pas niet meer door de sleuf gehaald. In plaats daarvan wordt die boven of onderin het apparaat in een gleuf gestoken.

Pinapparaat

Na betaling gaan sommige apparaten piepen als de pas te lang blijft zitten. Maar niet alle pinapparaten doen dat, of piepen pas als de klanten de deur al uit zijn. Medewerkers moeten daarom ook zelf goed opletten.

Relatief blijven er niet veel pinpassen liggen. Rob Semper, eigenaar van Esso Cartesiusweg in Utrecht zegt daarover: “Wij verwerken ongeveer 400 pintransacties per dag en we hebben op dit moment vijf pinpassen liggen. Er komen ook niet dagelijks passen bij. Medewerkers zijn goed geïnstrueerd en letten goed op of de klant ook daadwerkelijk de pas weer terug neemt.”

De passen worden bewaard tot de eigenaar ervan deze – met geldige legitimatie – komt ophalen. “De meeste mensen gaan hun eigen gangen na als ze hun pas kwijt zijn. Dan komen zij op den duur vanzelf bij ons terecht.”

Tankstations

Ook andere tankstations in Utrecht lieten weten amper achtergebleven pinpassen te hebben. En ook daar werd verteld dat de meeste medewerkers goed opletten dat de klant een pinpas weer meeneemt.

Vorige week berichtte het AD dat veel klanten die bij een winkel betalen met het nieuwe pinnen daarna hun pas vergeten mee te nemen. Dat gebeurt volgens de krant inmiddels zo vaak dat het kassasysteem van de Albert Heijn al aangepast wordt zodat klanten de pas niet meer kunnen vergeten.

Linda Aarts

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bij tankstations valt aantal vergeten pinpassen mee | TankPro.nl
EMV, pinnen

Bij tankstations valt aantal vergeten pinpassen mee

Ook bij tankstations moeten klanten nog wennen aan het nieuwe pinnen, maar er blijven er niet heel veel pasjes liggen. Dat komt vooral doordat medewerkers zelf goed opletten.

Omdat klanten gewend zijn om de pinpas direct na het doorhalen in de portemonnee terug te stoppen, vergeten zij bij het nieuwe pinnen soms de pinpas. Bij het nieuwe pinnen wordt de pas niet meer door de sleuf gehaald. In plaats daarvan wordt die boven of onderin het apparaat in een gleuf gestoken.

Pinapparaat

Na betaling gaan sommige apparaten piepen als de pas te lang blijft zitten. Maar niet alle pinapparaten doen dat, of piepen pas als de klanten de deur al uit zijn. Medewerkers moeten daarom ook zelf goed opletten.

Relatief blijven er niet veel pinpassen liggen. Rob Semper, eigenaar van Esso Cartesiusweg in Utrecht zegt daarover: “Wij verwerken ongeveer 400 pintransacties per dag en we hebben op dit moment vijf pinpassen liggen. Er komen ook niet dagelijks passen bij. Medewerkers zijn goed geïnstrueerd en letten goed op of de klant ook daadwerkelijk de pas weer terug neemt.”

De passen worden bewaard tot de eigenaar ervan deze – met geldige legitimatie – komt ophalen. “De meeste mensen gaan hun eigen gangen na als ze hun pas kwijt zijn. Dan komen zij op den duur vanzelf bij ons terecht.”

Tankstations

Ook andere tankstations in Utrecht lieten weten amper achtergebleven pinpassen te hebben. En ook daar werd verteld dat de meeste medewerkers goed opletten dat de klant een pinpas weer meeneemt.

Vorige week berichtte het AD dat veel klanten die bij een winkel betalen met het nieuwe pinnen daarna hun pas vergeten mee te nemen. Dat gebeurt volgens de krant inmiddels zo vaak dat het kassasysteem van de Albert Heijn al aangepast wordt zodat klanten de pas niet meer kunnen vergeten.

Linda Aarts

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.