Q8, arnhem, tankstation

Krakers moeten vertrekken uit Q8 tankstation Arnhem

Q8, arnhem, tankstation

De krakers die hun intrek hebben genomen in het voormalig benzinestation Q8 aan de Hommelseweg in Arnhem, moeten vertrekken voor 17 juni. Dat heeft oliemaatschappij Kuwait Petroleum, moedermaatschappij van Q8, de krakers per brief medegedeeld. De krakers hebben toegezegd vrijwillig te vertrekken.

“Ze hebben een overeenkomst ondertekend. We hopen dat ze zich aan de afspraak  houden”, zegt een woordvoerder van de oliemaatschappij. Kuwait Petroleum wil het tankstation slopen en er een Tango station voor in de plaats zetten.

Slopen

De sloopvergunning is al verstrekt door gemeente Arnhem.  Nu het tankstation is gekraakt, wil Q8 niet langer wachten op een uitspraak van de Raad van State over de nieuwe milieuvergunning voor het nieuwe tankstation. Het bedrijf wil het pand zo snel mogelijk slopen.

Begin mei werd het pand gekraakt. Al gauw kreeg het tankstation de naam ‘Camping Q8’ toen meer krakers hun intrek namen in het oude pompstation. Vorige week werd door Q8 een laatste restant brandstof uit de ondergrondse tanks gepompt, omdat de krakers tussen de pompen rookten. Ook werd er gebarbecued.

Het oude tankstation staat leeg sinds december 2008, toen de exploitant met pensioen ging.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.