camera, veiligheid, beveiliging, winkel

Arbeidsinspectie controleert tankstations op risico’s geweld

De arbeidsinspectie gaat dit jaar extra controleren bij tankstations. De aandacht ligt vooral bij maatregelen tegen agressie en geweld. De arbo bekijkt hierbij of ondernemers beschikken over een actuele Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E).

De Arbo gaat bij deze inspectiest extra letten op de aanpak van agressie en geweld tegen werknemers. Er wordt onderzocht of werkgevers hun werknemers voldoende beschermen tegen lastige en gewelddadige klanten.

RI&E

Een RI&E is een inventarisatie van de gevaren binnen een bedrijf met betrekking tot de veiligheid, de gezondheid en het welzijn van de werknemers. In deze evaluatie wordt een inschatting van de risico’s van deze gevaren gemaakt. Daarbij wordt gekeken naar de kans dat een gevaar zich voordoet, het effect dat het veroorzaakt en hoe vaak werknemers aan het gevaar worden blootgesteld.

In de evaluatie moet een plan van aanpak worden opgenomen, waarin aangegeven is welke maatregelen de werkgever gaat nemen in verband met de aanwezige risico’s. Ook moet er vastgesteld worden binnen welke termijn deze maatregelen genomen worden. Daarnaast moeten alle arbeidsongevallen in de RI&E worden opgenomen.

CAO

Bovag en Beta hebben een RI&E ontwikkeld die aansluit bij de huidige CAO Tankstations en Wasbedrijven. Op www.arbomobiel.nl kunnen leden een digitale RI&E invullen. De website is specifiek gericht op arbeidsomstandigheden in de tank- en wasbranche.

De arbocatalogus op de website geeft beschrijvingen en oplossingen van specifieke arbo-risico’s in de branche, zoals omgang met agressie en geweld of risico’s van legionella.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Arbeidsinspectie controleert tankstations op risico’s geweld | TankPro.nl
camera, veiligheid, beveiliging, winkel

Arbeidsinspectie controleert tankstations op risico’s geweld

De arbeidsinspectie gaat dit jaar extra controleren bij tankstations. De aandacht ligt vooral bij maatregelen tegen agressie en geweld. De arbo bekijkt hierbij of ondernemers beschikken over een actuele Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E).

De Arbo gaat bij deze inspectiest extra letten op de aanpak van agressie en geweld tegen werknemers. Er wordt onderzocht of werkgevers hun werknemers voldoende beschermen tegen lastige en gewelddadige klanten.

RI&E

Een RI&E is een inventarisatie van de gevaren binnen een bedrijf met betrekking tot de veiligheid, de gezondheid en het welzijn van de werknemers. In deze evaluatie wordt een inschatting van de risico’s van deze gevaren gemaakt. Daarbij wordt gekeken naar de kans dat een gevaar zich voordoet, het effect dat het veroorzaakt en hoe vaak werknemers aan het gevaar worden blootgesteld.

In de evaluatie moet een plan van aanpak worden opgenomen, waarin aangegeven is welke maatregelen de werkgever gaat nemen in verband met de aanwezige risico’s. Ook moet er vastgesteld worden binnen welke termijn deze maatregelen genomen worden. Daarnaast moeten alle arbeidsongevallen in de RI&E worden opgenomen.

CAO

Bovag en Beta hebben een RI&E ontwikkeld die aansluit bij de huidige CAO Tankstations en Wasbedrijven. Op www.arbomobiel.nl kunnen leden een digitale RI&E invullen. De website is specifiek gericht op arbeidsomstandigheden in de tank- en wasbranche.

De arbocatalogus op de website geeft beschrijvingen en oplossingen van specifieke arbo-risico’s in de branche, zoals omgang met agressie en geweld of risico’s van legionella.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.