dief, arrestatie, handboeien

Aantal overvallen tankstations daalt met 11 procent

Het aantal  overvallen op tankstations is in de eerste vier maanden van 2011 met 11 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het totaal aantal ramkraken daalde in deze periode zelfs van zes naar twee.

Afgelopen maandag werd al bekend dat het aantal overvallen totaal in de eerste maanden van 2011 met 14 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Vergeleken met de eerste vier maanden van 2009 is de daling 20 procent. Er werden 863 overvallen gepleegd in de maanden januari tot en met april. 43 daarvan waren overvallen op tankstations.

Maatregelen

Ivo Opstelten, minister van Veiligheid en Justitie, neemt nog meer maatregelen om dit aantal verder omlaag te brengen. Zo krijgen alle politieregio’s een vast overvallenteam. Ook krijgt het Openbaar Ministerie een landelijke officier van justitie, die zich bezighoudt met de opsporing en vervolging van overvallers, meldt Nu.nl.

Bedrijven nemen zelf ook steeds meer maatregelen om overvallen te voorkomen. Zo worden op tankstations bijvoorbeeld meer en betere camera’s geplaatst. Ook krijgt personeel betere instructies. In Duitsland loopt inmiddels een proef met een cash recycle systeem, waarbij medewerkers het geld direct in een kluis stopte. Volgens Thorsten Braun van Wincor Nixdorf, dat het cash recycling systeem levert, loopt het aantal overvallen met dit systeem flink terug, omdat er geen contant geld meer in de kassa zit. Hij sprak over een afname van 60%.

Doelstelling

Doelstelling is een vermindering van 30 procent. Dit is een streven dat minister Opstelten en het bedrijfsleven in de Taskforce Overvalcriminaliteit hebben uitgesproken.

MKB-Nederland kondigt aan om zich samen met VNO-NCW te blijven inzetten om het percentage verder omlaag te brengen. Zo wordt het betalen met pin gestimuleerd en wordt er binnen het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) gefocust op overvallen.

Overigens is de daling niet in alle sectoren te zien. Onder taxibedrijven, juweliers en kleine horeca stijgt het aantal overvallen.

Zie ook: Duitse tankvakbeurs vol innovaties in tankstationbranche

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Aantal overvallen tankstations daalt met 11 procent | TankPro.nl
dief, arrestatie, handboeien

Aantal overvallen tankstations daalt met 11 procent

Het aantal  overvallen op tankstations is in de eerste vier maanden van 2011 met 11 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het totaal aantal ramkraken daalde in deze periode zelfs van zes naar twee.

Afgelopen maandag werd al bekend dat het aantal overvallen totaal in de eerste maanden van 2011 met 14 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Vergeleken met de eerste vier maanden van 2009 is de daling 20 procent. Er werden 863 overvallen gepleegd in de maanden januari tot en met april. 43 daarvan waren overvallen op tankstations.

Maatregelen

Ivo Opstelten, minister van Veiligheid en Justitie, neemt nog meer maatregelen om dit aantal verder omlaag te brengen. Zo krijgen alle politieregio’s een vast overvallenteam. Ook krijgt het Openbaar Ministerie een landelijke officier van justitie, die zich bezighoudt met de opsporing en vervolging van overvallers, meldt Nu.nl.

Bedrijven nemen zelf ook steeds meer maatregelen om overvallen te voorkomen. Zo worden op tankstations bijvoorbeeld meer en betere camera’s geplaatst. Ook krijgt personeel betere instructies. In Duitsland loopt inmiddels een proef met een cash recycle systeem, waarbij medewerkers het geld direct in een kluis stopte. Volgens Thorsten Braun van Wincor Nixdorf, dat het cash recycling systeem levert, loopt het aantal overvallen met dit systeem flink terug, omdat er geen contant geld meer in de kassa zit. Hij sprak over een afname van 60%.

Doelstelling

Doelstelling is een vermindering van 30 procent. Dit is een streven dat minister Opstelten en het bedrijfsleven in de Taskforce Overvalcriminaliteit hebben uitgesproken.

MKB-Nederland kondigt aan om zich samen met VNO-NCW te blijven inzetten om het percentage verder omlaag te brengen. Zo wordt het betalen met pin gestimuleerd en wordt er binnen het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) gefocust op overvallen.

Overigens is de daling niet in alle sectoren te zien. Onder taxibedrijven, juweliers en kleine horeca stijgt het aantal overvallen.

Zie ook: Duitse tankvakbeurs vol innovaties in tankstationbranche

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.