tankshop

Omzet tankstations groeit in eerste kwartaal met 11 procent

Tankstations boekten in het eerste kwartaal van dit jaar een omzetgroei van ruim 11 procent dan in dezelfde periode een jaar eerder. De groei ontstond voornamelijk door de hogere brandstofprijzen. Het verkochte volume van de tankstations bleef ongeveer even groot.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Hiermee is de tankstationbranche binnen de detailhandel de sector met de hoogste omzetgroei.

Detailhandel

De gehele detailhandel behaalde 1,7 procent meer omzet dan in het eerste kwartaal van 2010. De omzetgroei was geheel toe te schrijven aan hogere prijzen. De benzineprijs was eind april ruim 10 cent hoger dan in het begin van dit jaar.

De detailhandel is onderverdeeld in vier hoofdcategorieën: winkels in voedings- en genotmiddelen (in 2010 een omzetaandeel van 36 procent), non-foodwinkels (51 procent), de detailhandel-niet-in-winkel (4 procent) en tankstations (9 procent).

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.