gevangenis, cel

40 maanden cel geëist tegen overvallers tankstation Almelo

De officier van justitie heeft tegen twee mannen uit Almelo celstraffen van 40 maanden geëist. De twee stonden terecht voor een overval in februari op een tankstation aan de Ootmarsumsestraat in Almelo. Een 15-jarige medewerker van het tankstation zou met een vuurwapen zijn bedreigd.

Een van de twee bekende voor de rechtbank dat hij in de vluchtauto gereden had. De andere man ontkent elke betrokkenheid, maar volgens de officier van justitie is er genoeg bewijs om hem te veroordelen.

Getuigen

Zijn medeverdachte wijst hem aan als de overvaller. Ook zijn er voldoende andere bewijzen. Zo hebben getuigen de man op de plek van de overval gezien. Ook had de man had een geldbedrag op zak dat overeenkomt met de helft van het gestolen geld. De verdachte die bekende, was in bezit van de rest van het geld.

De officier van justitie nam bij zijn overweging om 40 maanden cel te eisen, de leeftijd van het slachtoffer mee. Volgens de officier van justitie is een gewapende overval van deze aard niet iets dat een 15-jarige mee zou moeten maken.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak, meldt RTV Oost.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.