Sigaretten tabak

Eigen merk sigaretten in schappen door dalende marges

Sigaretten tabak

225 tankstations verkopen vanaf volgende week minder soorten A-merk sigaretten omdat de marges daarop te klein zijn geworden. De pomphouders gaan in plaats daarvan het merk PS (Price Special) verkopen, dat in België speciaal voor hen wordt geproduceerd.

Hiermee protesteren de pomphouders tegen tabaksfabrikanten. British American Tabacco, producent van onder andere Pall Mall en Lucky Strike, verlaagde de prijs na de accijnsverhoging. Daarop besloten de fabrikanten Imperial en Philip Morris hun prijzen ook naar beneden aan te passen. Vanwege die prijsverlaging daalde de winstmarge voor de pomphouders met 17%.

SWO De Splinter

Eerder meldde Coöperatie SWO De Splinter al dat het nieuwe merk bij alle 180 pompstations van hun leden werd geïntroduceerd. Ook 45 tankstations van De Haan verkopen straks PS sigaretten. De prijs van een pakje PS van 19 sigaretten is met 4,40 euro iets goedkoper dan een pakje Pall Mall van 4,50. De marge voor de pomphouder is echter een stuk beter.

De verwachting is dat de meeste pomphouders A-merken als Lucky Strike, Pall Mall, Kent, Gladstone en Caballero uit de schappen halen. De pomphouder maakt die beslissing zelf.

Marges

Volgens brancheorganisaties Beta en Bovag staan de marges altijd onder druk. “We zijn langzamerhand een belastingkantoor geworden en innen alleen maar voor miljarden euro’s accijnzen en btw op producten waarvan de winstmarges compleet zijn verdwenen.”

Beta en Bovag willen dat de politiek ingrijpt en zijn een lobby in Den Haag gestart. British American Tobacco zegt best met de brancheorganisaties te willen praten, zegt de Telegraaf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

2 reacties op “Eigen merk sigaretten in schappen door dalende marges”

dalvin|25.05.11|01:55

Ik vind het gewoon niet normaal dat ze het zo duur maken .
Alleen om een paar sigaretten kijk hoe duur het vroeger was nog geen een gulden
Dus ik vind het niet normaal om het zoduur ge maken

Maar gelukkig komt ps dat is toch ietsjes goedkoper
Dankje wel voor het protesteren ik doe ook mee. :):):):)

Peter Gerrits|01.06.11|12:05

ik probeer de PS sigaretten te kopen maar er is geen pomp die ze heeft in Nijmegen?
Waar kan ik ze kopen?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.