bloemen, bloemist, boeket

Koop boeket bloemen bij benzinepomp is last-minute

Het benzinepompboeket kampt met een slecht imago bij de consument. Dat blijkt uit een onderzoek van het Productschap Tuinbouw (PT). Bloemen of planten worden alleen aangeschaft in het uiterste geval en dus last-minute.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder consumenten in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië. Het onderzoek richtte zich op het imago van het benzinestation als aankoopplaats voor bloemen en planten.

Consument

Dat de consument sceptisch staat tegenover een dergelijke groene aankoop is te verklaren volgens PT. Zo vindt de consument de presentatie van de bloemen en planten niet erg aantrekkelijk.

Daarnaast twijfelen ze over de kwaliteit van de boeketten en planten. Ook het uiterlijk van groene afdeling valt niet altijd in de smaak. In de praktijk blijken veel consumenten achteraf echter toch verrast door de goede houdbaarheid van de planten en bloemen.

Benzinestation

Er zijn echter nog meer redenen om een aanschaf bij het benzinestation te vermijden. Zo vindt de Nederlandse consument de bloemen bij de pomp te duur, terwijl de Britse consument met name wat verbetering ziet op het gebied van presentatie en de producten zelf.

De Britse consument wil vooral mooiere producten. Overigens scoren de Engelse pompstations hier ook het slechtste op dit punt. In Frankrijk is de consument weinig vertrouwd met de aankoop van bloemen en planten op het tankstation.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Koop boeket bloemen bij benzinepomp is last-minute | TankPro.nl
bloemen, bloemist, boeket

Koop boeket bloemen bij benzinepomp is last-minute

Het benzinepompboeket kampt met een slecht imago bij de consument. Dat blijkt uit een onderzoek van het Productschap Tuinbouw (PT). Bloemen of planten worden alleen aangeschaft in het uiterste geval en dus last-minute.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder consumenten in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië. Het onderzoek richtte zich op het imago van het benzinestation als aankoopplaats voor bloemen en planten.

Consument

Dat de consument sceptisch staat tegenover een dergelijke groene aankoop is te verklaren volgens PT. Zo vindt de consument de presentatie van de bloemen en planten niet erg aantrekkelijk.

Daarnaast twijfelen ze over de kwaliteit van de boeketten en planten. Ook het uiterlijk van groene afdeling valt niet altijd in de smaak. In de praktijk blijken veel consumenten achteraf echter toch verrast door de goede houdbaarheid van de planten en bloemen.

Benzinestation

Er zijn echter nog meer redenen om een aanschaf bij het benzinestation te vermijden. Zo vindt de Nederlandse consument de bloemen bij de pomp te duur, terwijl de Britse consument met name wat verbetering ziet op het gebied van presentatie en de producten zelf.

De Britse consument wil vooral mooiere producten. Overigens scoren de Engelse pompstations hier ook het slechtste op dit punt. In Frankrijk is de consument weinig vertrouwd met de aankoop van bloemen en planten op het tankstation.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.