kassa, benzinepomp, tankstation

Aantal overvallen op tankstations neemt af

kassa, benzinepomp, tankstation

Het aantal overvallen op tankstations is afgenomen. Volgens cijfers van de KLPD is het aantal overvallen in 2010 met 16% gedaald in deze sector. Als er wel overvallen plaatsvinden, dan is dit vooral in de wintermaanden.

De daling met 16% is forser dan die van het landelijk gemiddelde. Het landelijke gemiddelde van het aantal overvallen telde een daling met 11%. In 2010 werden in totaal 151 tankstations overvallen tegenover 180 in 2009.

Veiligheidsmaatregelen

Ron Looije, woordvoerder van de Raad van Korpschefs zegt op Outofhomeshops.nl, dat de daling in de petrolbranche wellicht te danken is aan de toename van het aantal onbemande pomps. Daar is geen contant geld aanwezig.

Daarnaast speelt volgens Looije de verdere toename aan veiligheidsmaatregelen binnen deze branche een belangrijke rol. Edsko Schuitema, woordvoerder van Beta, deelt deze visie.

Trainingen

Beta wil het aantal overvallen echter graag verder laten dalen. Daarom hanteert Beta sinds 2010 met Bovag een gezamenlijke cao voor tankstation-medewerkers. Daarin zijn onder meer veiligheidstrainingen meegenomen.

Beta biedt medewerkers onder meer een gratis opleidingsvoucher, zodat zij voordelig een training kunnen volgen. Beta hoopt dat dit effect zal hebben op de cijfers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.