benzinedief

Hoge prijs aan pomp leidt tot meer brandstofdiefstal

De hoge prijs aan de benzinepomp zal leiden tot meer brandstofdiefstallen. Die vrees spreekt brancheorganisatie Bovag uit. De organistie baseert zich hierbij op prijspieken in het verleden.

Tijdens de laatste prijspiek in 2008 nam het aantal mensen dat het tankstation verliet zonder te betalen voor de volle tank sterk toe. De incassospecialisten Groenewegen en Partners Gerechtsdeurwaarders verwachten zelfs een toename van 15% in het aantal doorrijders.

Beta

Volgens woordvoerder Schuitema van de belangenvereniging van tankstations Beta is het mogelijk dat er een psychologisch effect optreedt als gevolg van de hoge benzineprijs. Mensen zouden dan eerder geneigd zijn te tanken zonder te betalen, zo zegt hij in De Stentor.

De meeste consumenten lijken echter inmiddels nu ook wel door te hebben dat de pomphouder niet verantwoordelijk is voor de hoge prijzen. Beta wijst er ook op dat het grootste deel van de benzineprijs naar de overheid gaat.

Recordprijs

Volgens Paul van Selms van consumentenorganisatie United Consumers is de kans groot dat de huidige recordprijs van 1,697 per liter ongelood nog verder toeneemt. Van Selms sluit daarbij een prijs van 1,80 tot 1,90 euro per liter niet uit.

Dit is wel afhankelijk van hoe de situatie zich ontwikkelt. De prijs aan de pomp wordt gebaseerd op de prijs voor een olievat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.