Tankstation sluit uur eerder uit angst na overval

Tankstation de Veste, overval, tankshop, gewapende overvallersCOEVORDEN – Tankstation De Veste in Coevorden gaat een uur eerder dicht, nadat er vrijdag een overval plaatsvond. Eigenaar Gerrit van der Haar sluit zijn deuren voortaan om 21.00 uur.

De Veste werd voor het eerst in 28 jaar overvallen en de schrik zit er goed in. “Het was een heftige ervaring,” aldus Van der Haar, die zelf ten tijde van de overval niet in de winkel was, tegen het huis-aan-huisblad van Coevorden. “Mijn vrouw zat op kantoor en hoorde opeens ‘geef geld of ik schiet je overhoop’.”

Overvallers

Een 16-jarige werknemer werd bedreigd met een vuurwapen, waarna de daders er met een onbekend geldbedrag en sigaretten vandoor gingen.

Nadat de politie was gebeld ging Van der Haar zelf in zijn auto achter de weggelopen daders aan. Toen een van de overvallers dat in de gaten kreeg, richtte deze het pistool ook op hem.

“Ik bedacht mij geen seconde, gaf gas en reed terug naar huis” vertelt Van der Haar. “Ik wilde niet mijn eigen leven op het spel zetten.”

Camera’s

De overval is door drie camera’s vastgelegd en de beelden zijn in het bezit van de politie. Er zijn nog geen verdachten.

De 16-jarige werknemer is alweer aan het werk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.