tankshop, tankstation, winkel, benzinepomp

Tankstations willen weer alcohol verkopen in de shop

DEN HAAG – Tankstations in Nederland willen tien jaar na de afschaffing van het verkopen van alcohol toch weer bier en wijn gaan verkopen. Ze zijn hiertoe genoodzaakt omdat de maatregel van tien jaar geleden zo’n 30 procent aan omzet heeft gekost. Bovendien is het nut van het verbod nooit aangetoond.

In Den Haag wordt druk gelobbyd door brancheverenigingen Beta en Bovag om weer alcohol in tankstations te mogen gaan verkopen.

Verkeersveiligheid

De afschaffing van de alcoholverkoop tien jaar geleden heeft namelijk geen enkele invloed heeft gehad op de verkeersveiligheid. Daarnaast is in wegrestaurants nog gewoon bier en wijn verkrijgbaar. Bovendien is het in de rest van Europa heel gewoon om alcohol in tankstations te verkopen.

Alcohol en verkeer gaan niet samen, onderstrepen de Beta en Bovag. “Maar nooit is aangetoond dat de verkoop van alcohol slecht is voor de verkeersveiligheid. Wij verkochten flessen wijn met de kurk erop. Ik heb nog nooit iemand gezien die de fles ontkurkte. Geef ons de vrijheid om te ondernemen”, aldus Ewout Klok, voorzitter van Beta, in De Telegraaf.

Pomphouder

Klok stelt dat een pompshophouder ruim tien jaar geleden tussen de 50.000 en 100.000 euro omzet haalde uit zwakalcoholische dranken. Klok: “Die omzet is nooit meer goed gemaakt.” Klok stelt verder dat de verkoop van zwakalcoholische dranken bij tankstations de overheid extra accijnsinkomsten oplevert en het tanktoerisme in de grensstreek vermindert.

Auteur: Steven Don

2 reacties op “Tankstations willen weer alcohol verkopen in de shop”

avia ger bemelmans|05.05.11|08:55

Hallo,

Bij allberthein,jan linders,aldi,lidl enz kun je ook alcohol kopen en dan om tijden als het tankstation van ons al gesloten is !Bovendien hebben ze een betere parkeer gelegenheid !
Het is toch van de zotte dat ze bij bovengenoemde wel olie mogen verkopen ,en wij geen alcohol!

Ger

Harrie|11.05.11|13:31

marges komen steeds meer onder druk te staan, concurrentie wordt heviger, steeds meer branchvervaging, en nu onlangs ook nog marge vermindering door enkele tabaksjongens. Daarintegen stijgen de kosten alsmaar door. Benzinestations, videotheken en kiosken worden meer en meer als avondwinkel gebruikt, ook makkelijk in wijken en dorpen waar geen AH e.d. tot 22.00 uur open is. Het is gewoon makkelijk om in je eigen buurt bier en wijn te kunnen kopen. Benzinestations, videotheken, lekker makkelijk !

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.