‘Klanten in tankshop willen niet onnodig lang wachten bij de kassa’

Het afrekenen van producten in de shop bij het Tango-tankstation langs de A9 bij Amstelveen gebeurt sinds kort op een iPad. Ondernemer Rob Reijnen besloot over te stappen van zijn oude vertrouwde kassasysteem naar een iPad-kassa. “Klanten willen niet wachten. Een goed kassasysteem is een must voor een snelle doorstroming.”

Het Tango-station ligt op een prominente snelweglocatie. De brandstof wordt sinds de overgang van Q8 naar Tango afgerekend aan de pomp. Daar heeft personeel in de shop dus nauwelijks omkijken meer naar. Maar de artikelen die in de tankshop gekocht worden, moeten natuurlijk wel aangeslagen worden op de kassa. En dat zijn er in het geval van dit tankstation flink wat. Het is een drukste van jewelste in de shop langs de A9, net ten oosten van luchthaven Schiphol. Reijnen: “Je wilt niet dat mensen moeten wachten. Klanten zijn onderweg en hebben vaak haast. Duurt het te lang, dan rijden ze de volgende keer misschien voorbij. Dat wil je niet. Het is daarom zaak dat ze snel aan de beurt zijn en binnen ‘no time’ weer op pad kunnen.”

Het iPad-kassasysteem is afkomstig van softwarepartner Extendas. Het beveiligde systeem vormt een belangrijk onderdeel van het SPIN platform, vertelt Jordy Loos van het bedrijf. Dit platform bestaat onder meer uit een loyalty-app voor trouwe klanten, een iPad-kassa (POS) voor in de shop en een real-time koppeling naar het backoffice systeem FuelOffice. Via het systeem krijgt de ondernemer meer informatie over wat een klant koopt, hoe vaak hij of zij het tankstation heeft bezocht en wat het gemiddelde bedrag is dat wordt uitgegeven.

Eenvoudig te bedienen

“Het is een POS-systeem dat via een iPad werkt in de cloud, maar ook offline werkt”, aldus Loos. “Het eenvoudig te installeren kassasysteem is geschikt voor zowel kleine als grote tankstations. Je kunt het gebruiken voor de afhandeling van transacties bij de bakery, de wasstraat of bij onbemande stations met een shop.” Volgens Loos zijn de kosten voor dit systeem beduidend lager dan voor een regulier kassasysteem, omdat het systeem ‘asset-light’ is. “Ook is de bediening intuïtiever en eenvoudiger dan bij de meeste andere systemen.”

Tankstation-ondernemer Rob Reijnen stapte bij zijn snelweglocatie onlangs over op de iPad-kassa.

Zowel het kostenaspect als het praktisch gemak speelden een grote rol om over te stappen, vertelt Reijnen. In eerste instantie stond er nog een oude kassa als backup naast de iPad, maar dat is eigenlijk niet meer nodig. “Je weet nooit precies hoe zo’n overgang verloopt. Stel dat de kassa uitvalt, dan moeten de zaken toch door blijven lopen. Maar inmiddels kunnen de oude kassa’s wel helemaal weg.”

Achter de balie van de shop is het overzichtelijk. De iPad-kassa neemt erg weinig ruimte in. Producten kunnen worden gescand en handmatig worden ingevoerd. “Breid je je assortiment uit, dan zijn nieuwe artikelen snel en eenvoudig toe te voegen. Het werkt erg gebruiksvriendelijk. Ook software-updates worden automatisch uitgevoerd, waardoor je altijd up to date bent.”

Interessante investering

De ondernemer is tevreden over z’n nieuwe kassa. “In het begin was het even wennen. We waren immers ons oude kassasysteem gewend. Maar het voordeel van een iPad is dat het heel gebruiksvriendelijk is. Dat blijkt ook uit de reacties van de medewerkers. Iedereen is tegenwoordig gewend om met een tablet te werken. Dat is een groot pluspunt.” Ook qua investering is de iPad-kassa een interessante stap, vindt Reijnen. “In vergelijking met een normale kassa, met alle toeters en bellen erop en eraan, is dit een stuk voordeliger. En mocht er wat mis zijn met je iPad, dan wissel je deze snel en eenvoudig om zonder dat de klant het doorheeft.”

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Klanten in tankshop willen niet onnodig lang wachten bij de kassa’ | TankPro.nl

‘Klanten in tankshop willen niet onnodig lang wachten bij de kassa’

Het afrekenen van producten in de shop bij het Tango-tankstation langs de A9 bij Amstelveen gebeurt sinds kort op een iPad. Ondernemer Rob Reijnen besloot over te stappen van zijn oude vertrouwde kassasysteem naar een iPad-kassa. “Klanten willen niet wachten. Een goed kassasysteem is een must voor een snelle doorstroming.”

Het Tango-station ligt op een prominente snelweglocatie. De brandstof wordt sinds de overgang van Q8 naar Tango afgerekend aan de pomp. Daar heeft personeel in de shop dus nauwelijks omkijken meer naar. Maar de artikelen die in de tankshop gekocht worden, moeten natuurlijk wel aangeslagen worden op de kassa. En dat zijn er in het geval van dit tankstation flink wat. Het is een drukste van jewelste in de shop langs de A9, net ten oosten van luchthaven Schiphol. Reijnen: “Je wilt niet dat mensen moeten wachten. Klanten zijn onderweg en hebben vaak haast. Duurt het te lang, dan rijden ze de volgende keer misschien voorbij. Dat wil je niet. Het is daarom zaak dat ze snel aan de beurt zijn en binnen ‘no time’ weer op pad kunnen.”

Het iPad-kassasysteem is afkomstig van softwarepartner Extendas. Het beveiligde systeem vormt een belangrijk onderdeel van het SPIN platform, vertelt Jordy Loos van het bedrijf. Dit platform bestaat onder meer uit een loyalty-app voor trouwe klanten, een iPad-kassa (POS) voor in de shop en een real-time koppeling naar het backoffice systeem FuelOffice. Via het systeem krijgt de ondernemer meer informatie over wat een klant koopt, hoe vaak hij of zij het tankstation heeft bezocht en wat het gemiddelde bedrag is dat wordt uitgegeven.

Eenvoudig te bedienen

“Het is een POS-systeem dat via een iPad werkt in de cloud, maar ook offline werkt”, aldus Loos. “Het eenvoudig te installeren kassasysteem is geschikt voor zowel kleine als grote tankstations. Je kunt het gebruiken voor de afhandeling van transacties bij de bakery, de wasstraat of bij onbemande stations met een shop.” Volgens Loos zijn de kosten voor dit systeem beduidend lager dan voor een regulier kassasysteem, omdat het systeem ‘asset-light’ is. “Ook is de bediening intuïtiever en eenvoudiger dan bij de meeste andere systemen.”

Tankstation-ondernemer Rob Reijnen stapte bij zijn snelweglocatie onlangs over op de iPad-kassa.

Zowel het kostenaspect als het praktisch gemak speelden een grote rol om over te stappen, vertelt Reijnen. In eerste instantie stond er nog een oude kassa als backup naast de iPad, maar dat is eigenlijk niet meer nodig. “Je weet nooit precies hoe zo’n overgang verloopt. Stel dat de kassa uitvalt, dan moeten de zaken toch door blijven lopen. Maar inmiddels kunnen de oude kassa’s wel helemaal weg.”

Achter de balie van de shop is het overzichtelijk. De iPad-kassa neemt erg weinig ruimte in. Producten kunnen worden gescand en handmatig worden ingevoerd. “Breid je je assortiment uit, dan zijn nieuwe artikelen snel en eenvoudig toe te voegen. Het werkt erg gebruiksvriendelijk. Ook software-updates worden automatisch uitgevoerd, waardoor je altijd up to date bent.”

Interessante investering

De ondernemer is tevreden over z’n nieuwe kassa. “In het begin was het even wennen. We waren immers ons oude kassasysteem gewend. Maar het voordeel van een iPad is dat het heel gebruiksvriendelijk is. Dat blijkt ook uit de reacties van de medewerkers. Iedereen is tegenwoordig gewend om met een tablet te werken. Dat is een groot pluspunt.” Ook qua investering is de iPad-kassa een interessante stap, vindt Reijnen. “In vergelijking met een normale kassa, met alle toeters en bellen erop en eraan, is dit een stuk voordeliger. En mocht er wat mis zijn met je iPad, dan wissel je deze snel en eenvoudig om zonder dat de klant het doorheeft.”

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.