AVIA Weghorst bouwt nieuw groot fullservice-station in Enter

AVIA Weghorst wil later dit jaar starten met de bouw van een groot nieuw tankstation. De locatie komt te liggen op bedrijventerrein Elsmoat in de Overijsselse plaats Enter en krijgt een uitgebreide tankshop, een grote carwash en veel alternatieve brandstoffen. Als alles volgens planning verloopt, gaat het station in de eerste helft van 2018 open.

Eerder al kocht het bedrijf een kavel op het industrieterrein van 1.750 vierkante meter. Een naastgelegen stuk grond werd daar recentelijk aan toegevoegd. Gezamenlijk levert dat een bouwkavel op van 4.100 vierkante meter. Het nieuwe station beslaat vrijwel de gehele kavel.

Truckers

Met een oppervlakte van ruim vierduizend vierkante meter wordt het één van de grootste van de brandstofhandelaar uit Enschede. De nieuwe locatie ligt vlakbij de A1. Passerende vrachtwagenchauffeurs vormen dan ook een belangrijk onderdeel van het potentiële klantenbestand. Daarom krijgt het tankstation vier opstelplaatsen voor trucks. Tevens komen er zes plaatsen voor personenauto’s.

Eventueel komen er extra plekken bij, afhankelijk van de voorzieningen op het gebied van elektrisch rijden. Weghorst wil namelijk niet alleen benzine en diesel aanbieden, maar ook alternatieve brandstoffen, waaronder gtl, cng en waarschijnlijk ook stroom. Tevens kunnen de klanten Adblue tanken.

Carwash

De vestiging krijgt uitgebreide carwash-mogelijkheden, met onder meer een dubbele roll-over. Daardoor kunnen straks twee auto’s tegelijk worden gewassen. Terwijl het eerste voertuig het tweede deel van het wasprogramma volgt, kan de volgende auto alvast beginnen aan het eerste deel ervan. Zo moet tijd worden bespaard en het maximale aantal wassingen worden verhoogd.

Wie de leverancier van de installatie wordt, is nog niet bekend. Er zijn meerdere machineproducenten die dergelijke installaties op de markt brengen. Klanten kunnen straks ook zelf hun voertuigen wassen door gebruik te maken van één van de vier zelfwasboxen. Een kettingwasstraat komt er niet.

Ook de shop moet uitgebreide mogelijkheden krijgen. Zo is ruimte ingetekend voor een bakery, al benadrukt verkoopleider Wim Finkers dat het zeker geen standaard bakery wordt. Hoe het er precies uit komt te zien, is nog niet duidelijk. Maar het wordt waarschijnlijk meer dan alleen broodjes beleggen. “Bij de ontwikkeling van de shop wordt uiteraard rekening gehouden met de wensen van de potentiële klanten van de toekomstige vestiging”, legt Finkers uit.

Aanvullende service

Tankstations bieden tegenwoordig naast het traditionele tanken, wassen, shoppen ook bijvoorbeeld stomerijdiensten, maaltijdbezorging, dogwash en kleding wassen aan. AVIA Weghorst bekijkt nadrukkelijk ook de mogelijkheden op dit terrein. Al is nog niet duidelijk of, en zo ja, welke diensten straks worden aangeboden.

Het Overijsselse bedrijf richt zich mede op zakelijke klanten uit de buurt. Op het industrieterrein zitten al enkele ondernemingen en daar komen er nog meer bij in de komende tijd, onder andere een groot transportbedrijf. Het tankstation komt te liggen bij de ingang van het bedrijventerrein en ligt vlakbij de afrit Enter/Rijssen. De bouw start in de tweede helft van dit jaar. In de eerste helft van volgend jaar moeten de deuren opengaan.

AVIA Marees

Weghorst is in korte tijd het tweede lid van de AVIA-coöperatie dat plannen ontvouwt voor een groot fullservice-tankstation. Vorige maand werd namelijk bekend dat ook AVIA Marees werkt aan de realisatie van een nieuwe locatie. Deze komt in de Noord-Hollandse stad Hoorn.

Lees ook:

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.