Argos draagt 10 shops over aan Tanqplus en wil alleen nog voorterreinen exploiteren

Argos Retail en Tanqplus hebben vorige week overeenstemming bereikt over de overname van één carwashlocatie en tien Argos-shops in Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. Tanqplus neemt hiermee de exploitatie van de shops en de carwash over. Argos blijft verantwoordelijk voor het voorterrein, en dus voor de verkoop van brandstoffen op de stations. Afrekenen in de shop blijft wel mogelijk. Voor het personeel heeft de transactie geen gevolgen. Alle medewerkers gaan over naar de nieuwe exploitant.

Argos wil zich in de toekomst uitsluitend nog richten op de exploitatie van voorterreinen, al dan niet voorzien van shops die door derden worden gerund. “Brandstof verkopen is waar we goed in zijn”, aldus retailmanager Arnold Scherpenkate van Argos. “Het verhandelen en verkopen van brandstoffen is onze ‘core business’ en daar willen we op focussen. De shop exploiteren is toch een andere tak van sport en daar hebben we iets te weinig kaas van gegeten.”

Tanqplus huurt de elf locaties van Argos en deze gaan één voor één over. De eerste vestiging, in Vlaardingen, gaat aanstaande maandag over naar de nieuwe exploitant. De andere volgen later, in het tempo van ongeveer één per week. “Dus over zo’n drie maanden moet de operatie afgerond zijn.” Hoeveel geld met de deal is gemoeid, maken beide partijen niet bekend.

Voorterrein

Een scheiding tussen voorterrein en shop/carwash is niet nieuw in de branche. Onder andere Tango werkt al met deze constructie. Belangrijk verschil is echter dat bij de Argos-stations de brandstof wél in de shop kan worden afgerekend, in tegenstelling tot de Tango-vestigingen.

“Dus voor de klanten verandert er niets. Voor ons en voor Tanqplus betekent het dat we achter de schermen het een en ander moeten verrekenen. Maar de technologie stelt ons in staat om dat te doen. Dus dat vormt geen probleem.”

Kikkert

Na de deal heeft Argos nog een handvol locaties met shop over. Deze stations willen de Rotterdammers ook van de hand doen. Ook hierbij gaat het alleen om shop en carwash. Argos is momenteel in onderhandeling met diverse geïnteresseerde partijen, onder meer met Tankstation Kikkert in Drenthe, die één vestiging overneemt.

“We blijven de ambitie houden om te groeien”, geeft Scherpenkate aan. “Al gaan we daar geen harde ’targets’ op plakken. Eerst willen we het afstoten van de shop- en carwash-activiteiten in goede banen leiden. Daarna komt groei weer in beeld. En daarbij staan we zeker open voor pomphouders die hun voorterrein willen verhuren. Graag zelfs.”

Argos

Argos is de grootste, niet-beursgenoteerde of staatsgelieerde speler op de West-Europese olie- en energiemarkt. Het bedrijf heeft een jaaromzet van meer dan elf miljard euro en is actief in alle geledingen van de olie- en (bio)-brandstofgerelateerde bedrijfskolom.

Het Rotterdamse bedrijf bedient de gehele keten, van producent tot consument, en heeft momenteel zo’n zeventig stations, inclusief dealerlocaties. Het gros daarvan opereert onder Argos-vlag, met daarbij nog drie Shell-stations en twee witte pompen.

Tanqplus

Tanqplus is exploitant van tankstations en carwashbedrijven en is in handen van Michel Iesberts en Hans van Tol. Ze exploiteren op dit moment al vier tankstations in Nijmegen, Etten-Leur,  Poeldijk en Leiden. Dat aantal wordt door de transactie dus bijna vier keer zo groot. Drie van de vier stations die Tanqplus al in bezit heeft, worden bevoorraad door Tamoil. De vierde heeft Total op de luifel staan.

”We waren op zoek naar mogelijkheden om ons netwerk uit te breiden”, vertelt Tanqplus-directeur Hans van Tol. ”Deze kans deed zich voor en die hebben we gepakt. We hebben er vertrouwen in dat de transactie goed uitpakt.”

Op de vestigingen in Etten-Leur en Nijmegen werkt de exploitant al met een constructie waarbij voorterrein van de shop is gescheiden. Op beide locaties ’doet’ Tamoil de brandstoffen en exploiteert Tanqplus de andere onderdelen.

Tom van Gurp

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Argos draagt 10 shops over aan Tanqplus en wil alleen nog voorterreinen exploiteren | TankPro.nl

Argos draagt 10 shops over aan Tanqplus en wil alleen nog voorterreinen exploiteren

Argos Retail en Tanqplus hebben vorige week overeenstemming bereikt over de overname van één carwashlocatie en tien Argos-shops in Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. Tanqplus neemt hiermee de exploitatie van de shops en de carwash over. Argos blijft verantwoordelijk voor het voorterrein, en dus voor de verkoop van brandstoffen op de stations. Afrekenen in de shop blijft wel mogelijk. Voor het personeel heeft de transactie geen gevolgen. Alle medewerkers gaan over naar de nieuwe exploitant.

Argos wil zich in de toekomst uitsluitend nog richten op de exploitatie van voorterreinen, al dan niet voorzien van shops die door derden worden gerund. “Brandstof verkopen is waar we goed in zijn”, aldus retailmanager Arnold Scherpenkate van Argos. “Het verhandelen en verkopen van brandstoffen is onze ‘core business’ en daar willen we op focussen. De shop exploiteren is toch een andere tak van sport en daar hebben we iets te weinig kaas van gegeten.”

Tanqplus huurt de elf locaties van Argos en deze gaan één voor één over. De eerste vestiging, in Vlaardingen, gaat aanstaande maandag over naar de nieuwe exploitant. De andere volgen later, in het tempo van ongeveer één per week. “Dus over zo’n drie maanden moet de operatie afgerond zijn.” Hoeveel geld met de deal is gemoeid, maken beide partijen niet bekend.

Voorterrein

Een scheiding tussen voorterrein en shop/carwash is niet nieuw in de branche. Onder andere Tango werkt al met deze constructie. Belangrijk verschil is echter dat bij de Argos-stations de brandstof wél in de shop kan worden afgerekend, in tegenstelling tot de Tango-vestigingen.

“Dus voor de klanten verandert er niets. Voor ons en voor Tanqplus betekent het dat we achter de schermen het een en ander moeten verrekenen. Maar de technologie stelt ons in staat om dat te doen. Dus dat vormt geen probleem.”

Kikkert

Na de deal heeft Argos nog een handvol locaties met shop over. Deze stations willen de Rotterdammers ook van de hand doen. Ook hierbij gaat het alleen om shop en carwash. Argos is momenteel in onderhandeling met diverse geïnteresseerde partijen, onder meer met Tankstation Kikkert in Drenthe, die één vestiging overneemt.

“We blijven de ambitie houden om te groeien”, geeft Scherpenkate aan. “Al gaan we daar geen harde ’targets’ op plakken. Eerst willen we het afstoten van de shop- en carwash-activiteiten in goede banen leiden. Daarna komt groei weer in beeld. En daarbij staan we zeker open voor pomphouders die hun voorterrein willen verhuren. Graag zelfs.”

Argos

Argos is de grootste, niet-beursgenoteerde of staatsgelieerde speler op de West-Europese olie- en energiemarkt. Het bedrijf heeft een jaaromzet van meer dan elf miljard euro en is actief in alle geledingen van de olie- en (bio)-brandstofgerelateerde bedrijfskolom.

Het Rotterdamse bedrijf bedient de gehele keten, van producent tot consument, en heeft momenteel zo’n zeventig stations, inclusief dealerlocaties. Het gros daarvan opereert onder Argos-vlag, met daarbij nog drie Shell-stations en twee witte pompen.

Tanqplus

Tanqplus is exploitant van tankstations en carwashbedrijven en is in handen van Michel Iesberts en Hans van Tol. Ze exploiteren op dit moment al vier tankstations in Nijmegen, Etten-Leur,  Poeldijk en Leiden. Dat aantal wordt door de transactie dus bijna vier keer zo groot. Drie van de vier stations die Tanqplus al in bezit heeft, worden bevoorraad door Tamoil. De vierde heeft Total op de luifel staan.

”We waren op zoek naar mogelijkheden om ons netwerk uit te breiden”, vertelt Tanqplus-directeur Hans van Tol. ”Deze kans deed zich voor en die hebben we gepakt. We hebben er vertrouwen in dat de transactie goed uitpakt.”

Op de vestigingen in Etten-Leur en Nijmegen werkt de exploitant al met een constructie waarbij voorterrein van de shop is gescheiden. Op beide locaties ’doet’ Tamoil de brandstoffen en exploiteert Tanqplus de andere onderdelen.

Tom van Gurp

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.