BP in Purmerend goedkoopste in de regio dankzij supermarkt

Een tankstation en een supermarkt in Purmerend zijn samen een actie begonnen om goedkope brandstof aan te kunnen bieden. Automobilisten krijgen bij vijftig euro aan boodschappen tien cent extra korting per liter, bovenop de gebruikelijke pompkortingen. Daardoor is het BP-tankstation volgens eigen zeggen veruit de goedkoopste in de regio. Wie welk deel van de extra korting betaalt, maken de bedrijven niet bekend. ”Maar je mag stellen dat het grootste deel door de supermarkt wordt gedragen”, aldus bedrijfsleider Rody de Groot van het BP-station Zuidewind.

De actie werkt als volgt. Als klanten bij de Deen-supermarkt voor minimaal vijftig euro boodschappen doen, hebben ze bij één tankbeurt recht op tien cent korting per liter op een brandstof naar keuze. Ze moeten de kassabon van de supermarkt inleveren bij het tankstation, waarna de korting aan de kassa wordt verrekend.

Benzine

De tien cent geldt dus bovenop de reguliere korting aan de pomp. Die ’normale’ kortingen bedragen acht cent op benzine, zeven cent op diesel en negentien cent op lpg. Klanten die gebruikmaken van de actie betaalden bijvoorbeeld op vrijdag 20 juni 1,669 euro voor een liter benzine. De BP-adviesprijs was die dag 1,849 euro.

”Met de extra kortingen zijn we de goedkoopste geworden”, legt De Groot uit. ”We zitten zelfs met de prijzen onder het niveau van de onbemande pompen hier in de buurt.” De korting geldt alleen voor brandstof. Carwash en shop zijn niet bij de actie betrokken.

Tankstation

De supermarkt en het tankstation zijn tegenover elkaar gevestigd aan de Wagenweg in Purmerend. Het station ondervindt concurrentie van onder meer het onbemande segment. De supermarkt in de Noord-Hollandse stad heeft in dezelfde straat concurrentie van prijsvechters Aldi en Lidl. Om de hoek zit ook nog een Albert Heijn XL.

”De omzet staat hier onder druk. Daarom hebben we de koppen bij elkaar gestoken en nagedacht over acties om de klanten te trekken. We hebben diverse formats geprobeerd. Maar deze formule werkt het beste. Sinds een paar weken doen we het op deze manier en dat bevalt goed. De klanten zijn positief. Veel automobilisten zijn erg prijsbewust en zijn bij ons gewoon het goedkoopst uit.”

Klanten

De meeste klanten komen vooral in het weekend. Dat is het moment waarop vaak de boodschappen worden gedaan. Een aantal klanten rijdt daarna van de supermarkt meteen door naar het tankstation om daar hun korting te verzilveren.

Qua shopverkoop biedt de actie niet veel voordelen, merkt De Groot. ”Veel mensen hebben net voor minimaal vijftig euro boodschappen gedaan en kopen daarom weinig bij ons in de shop. Wat dat betreft zitten we sowieso niet zo gunstig, tussen vier supermarkten in.”

Tankpashouders

De actie is niet cumulatief. Als klanten voor honderd euro of meer boodschappen doen bij Deen, blijft de korting tien cent per liter. Tankpashouders hebben geen recht op de extra korting. ”Maar dat zijn vaak zakelijke rijders. Die zijn wat minder prijsbewust dan particulieren.”

BP Zuidewind is volgens eigen zeggen de oudste BP-dealer in de Benelux. Al sinds 1926 verkoopt het bedrijf producten van de Britse oliemaatschappij. Naast een station met zelfwasbox heeft Zuidewind een accuservice met bijbehorende webshop.

Tom van Gurp

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

BP in Purmerend goedkoopste in de regio dankzij supermarkt | TankPro.nl

BP in Purmerend goedkoopste in de regio dankzij supermarkt

Een tankstation en een supermarkt in Purmerend zijn samen een actie begonnen om goedkope brandstof aan te kunnen bieden. Automobilisten krijgen bij vijftig euro aan boodschappen tien cent extra korting per liter, bovenop de gebruikelijke pompkortingen. Daardoor is het BP-tankstation volgens eigen zeggen veruit de goedkoopste in de regio. Wie welk deel van de extra korting betaalt, maken de bedrijven niet bekend. ”Maar je mag stellen dat het grootste deel door de supermarkt wordt gedragen”, aldus bedrijfsleider Rody de Groot van het BP-station Zuidewind.

De actie werkt als volgt. Als klanten bij de Deen-supermarkt voor minimaal vijftig euro boodschappen doen, hebben ze bij één tankbeurt recht op tien cent korting per liter op een brandstof naar keuze. Ze moeten de kassabon van de supermarkt inleveren bij het tankstation, waarna de korting aan de kassa wordt verrekend.

Benzine

De tien cent geldt dus bovenop de reguliere korting aan de pomp. Die ’normale’ kortingen bedragen acht cent op benzine, zeven cent op diesel en negentien cent op lpg. Klanten die gebruikmaken van de actie betaalden bijvoorbeeld op vrijdag 20 juni 1,669 euro voor een liter benzine. De BP-adviesprijs was die dag 1,849 euro.

”Met de extra kortingen zijn we de goedkoopste geworden”, legt De Groot uit. ”We zitten zelfs met de prijzen onder het niveau van de onbemande pompen hier in de buurt.” De korting geldt alleen voor brandstof. Carwash en shop zijn niet bij de actie betrokken.

Tankstation

De supermarkt en het tankstation zijn tegenover elkaar gevestigd aan de Wagenweg in Purmerend. Het station ondervindt concurrentie van onder meer het onbemande segment. De supermarkt in de Noord-Hollandse stad heeft in dezelfde straat concurrentie van prijsvechters Aldi en Lidl. Om de hoek zit ook nog een Albert Heijn XL.

”De omzet staat hier onder druk. Daarom hebben we de koppen bij elkaar gestoken en nagedacht over acties om de klanten te trekken. We hebben diverse formats geprobeerd. Maar deze formule werkt het beste. Sinds een paar weken doen we het op deze manier en dat bevalt goed. De klanten zijn positief. Veel automobilisten zijn erg prijsbewust en zijn bij ons gewoon het goedkoopst uit.”

Klanten

De meeste klanten komen vooral in het weekend. Dat is het moment waarop vaak de boodschappen worden gedaan. Een aantal klanten rijdt daarna van de supermarkt meteen door naar het tankstation om daar hun korting te verzilveren.

Qua shopverkoop biedt de actie niet veel voordelen, merkt De Groot. ”Veel mensen hebben net voor minimaal vijftig euro boodschappen gedaan en kopen daarom weinig bij ons in de shop. Wat dat betreft zitten we sowieso niet zo gunstig, tussen vier supermarkten in.”

Tankpashouders

De actie is niet cumulatief. Als klanten voor honderd euro of meer boodschappen doen bij Deen, blijft de korting tien cent per liter. Tankpashouders hebben geen recht op de extra korting. ”Maar dat zijn vaak zakelijke rijders. Die zijn wat minder prijsbewust dan particulieren.”

BP Zuidewind is volgens eigen zeggen de oudste BP-dealer in de Benelux. Al sinds 1926 verkoopt het bedrijf producten van de Britse oliemaatschappij. Naast een station met zelfwasbox heeft Zuidewind een accuservice met bijbehorende webshop.

Tom van Gurp

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.