BP overweegt landelijke uitrol van Gamma-spaaractie

Boormachines, tuinmeubelen of kozijnen. Dat zijn enkele van de producten waar BP-klanten korting op kunnen krijgen. De oliemaatschappij heeft namelijk een actie waarbij Freebees kunnen worden ingewisseld bij Gamma. Na afloop van de huidige pilot in Den haag wordt bekeken of de actie landelijk wordt uitgerold. Klanten kunnen uitsluitend bij zes bouwmarkten in Den Haag de spaarpunten inwisselen. Ook de promotieacties blijven beperkt tot tankstations en bouwmarkten in de Haagse regio.

Voor Den Haag is gekozen omdat deze stad een goede dekking heeft van zowel Gamma’s als BP’s. De Freebees zelf kunnen in heel Nederland worden gespaard, bij alle bemande tankstations. ”We hebben voor de actie gekozen, omdat uit marktonderzoek blijkt dat dit aansluit op de behoeften van de Freebees-spaarder”, aldus BP-woordvoerder Jacoline Poldervaart.

Samenwerking

De actie is een pilot en is gestart op 20 maart van dit jaar. Het initiatief zou aanvankelijk een paar maanden lopen, maar onlangs is besloten om de samenwerking tussen Gamma en BP te verlengen. ”Er zijn redelijk wat Freebees ingeleverd, maar het is te vroeg om conclusies te trekken over de effectiviteit van de actie. Zowel voor Gamma als voor het Freebees-programma”, aldus een woordvoerder van de bouwmarkt. De nieuwe einddatum is 5 oktober van dit jaar. Aansluitend bekijken beide bedrijven of de actie wordt uitgebreid naar andere delen van het land. Gamma-klanten kunnen bij de bouwmarkt niet sparen voor korting bij BP.

De actie is mede tot stand gekomen op initiatief van de grootste Gamma-exploitant van Nederland: Van Neerbos Bouwmarkten. Dat bedrijf exploiteert ook een aantal Karwei-winkels. Die tweede bouwmarktformule is niet betrokken bij het spaarprogramma.

Freebees

Klanten krijgen bij BP voor elke getankte liter één Freebee. Die kunnen ze bij Gamma inwisselen bij een centraal in de bouwmarkt geplaatste terminal. Die terminal print een voucher uit die vervolgens bij een kassa van dezelfde winkel kan worden ingewisseld bij aanschaf van producten. De korting verzilveren bij een andere Gamma dan waar de spaarpunten zijn ingewisseld, is niet mogelijk. De korting geldt op alle producten uit het assortiment

Zoals gebruikelijk bij Freebees-acties is er geen limiet aan de hoeveelheid korting per product. Daardoor kunnen klanten met genoeg spaarpunten artikelen gratis krijgen bij de bouwmarkt. Gespaarde punten kunnen niet worden ingewisseld voor contant geld. Ook niet als de waarde van het aantal ingewisselde spaarpunten hoger is dan de prijs van de producten die ze willen kopen.

Spaaractie

Voor klanten die hun Gamma-product willen ruilen geldt hetzelfde. Ook zij krijgen geen contant geld terug, maar ontvangen een tegoedbon die bij de bouwmarkt kan worden gebruikt. Bij de actie geldt een minimum van 250 Freebees (2,50 euro) per aankoop.

Gedurende de looptijd van de spaaractie vinden diverse promoties plaats. Zo ontvangen klanten deze maand bij de deelnemende Gamma’s een folder met vier vouchers. Eén voucher geeft recht op vijftig extra Freebees bij een eerstvolgende tankbeurt van minimaal twintig liter. De overige drie vouchers zijn kortingsbonnen voor Spa Reine, Go Fast en Coca-Cola. De drankjes kunnen met de vouchers worden gekocht voor 1 euro.

Tankstations

Verder start in juli een actie op Facebook, waarbij deelnemers aan een spel gedurende de hele maand kans maken op prijzen. Die prijzen variëren van een gratis tankbeurt tot een barbecue.

Het is voor Gamma de eerste keer dat ze samenwerken met een bedrijf uit de petrolbranche. Wel zijn er cadeaukaarten van de bouwmarkt te koop bij diverse tankstations in Nederland.

Oliemaatschappij

De BP-woordvoerder geeft verder aan dat de oliemaatschappij zich momenteel oriënteert op nieuwe partners voor het Freebees-programma. In dit kader moet de proef met Gamma ook worden gezien. Naar welke andere partners de oliemaatschappij op dit moment kijkt, is niet bekendgemaakt.

Tom van Gurp

Lees ook: BP in Purmerend goedkoopste in de regio dankzij supermarkt

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “BP overweegt landelijke uitrol van Gamma-spaaractie”

Hans-Peter Los|15.08.14|12:14

Dit zou echt een mooie toevoeging zijn voor de freebees! Hopen dat dit doorgaat! Ben benieuwd welke samenwerkingen er nog bij zullen komen :)

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

BP overweegt landelijke uitrol van Gamma-spaaractie | TankPro.nl

BP overweegt landelijke uitrol van Gamma-spaaractie

Boormachines, tuinmeubelen of kozijnen. Dat zijn enkele van de producten waar BP-klanten korting op kunnen krijgen. De oliemaatschappij heeft namelijk een actie waarbij Freebees kunnen worden ingewisseld bij Gamma. Na afloop van de huidige pilot in Den haag wordt bekeken of de actie landelijk wordt uitgerold. Klanten kunnen uitsluitend bij zes bouwmarkten in Den Haag de spaarpunten inwisselen. Ook de promotieacties blijven beperkt tot tankstations en bouwmarkten in de Haagse regio.

Voor Den Haag is gekozen omdat deze stad een goede dekking heeft van zowel Gamma’s als BP’s. De Freebees zelf kunnen in heel Nederland worden gespaard, bij alle bemande tankstations. ”We hebben voor de actie gekozen, omdat uit marktonderzoek blijkt dat dit aansluit op de behoeften van de Freebees-spaarder”, aldus BP-woordvoerder Jacoline Poldervaart.

Samenwerking

De actie is een pilot en is gestart op 20 maart van dit jaar. Het initiatief zou aanvankelijk een paar maanden lopen, maar onlangs is besloten om de samenwerking tussen Gamma en BP te verlengen. ”Er zijn redelijk wat Freebees ingeleverd, maar het is te vroeg om conclusies te trekken over de effectiviteit van de actie. Zowel voor Gamma als voor het Freebees-programma”, aldus een woordvoerder van de bouwmarkt. De nieuwe einddatum is 5 oktober van dit jaar. Aansluitend bekijken beide bedrijven of de actie wordt uitgebreid naar andere delen van het land. Gamma-klanten kunnen bij de bouwmarkt niet sparen voor korting bij BP.

De actie is mede tot stand gekomen op initiatief van de grootste Gamma-exploitant van Nederland: Van Neerbos Bouwmarkten. Dat bedrijf exploiteert ook een aantal Karwei-winkels. Die tweede bouwmarktformule is niet betrokken bij het spaarprogramma.

Freebees

Klanten krijgen bij BP voor elke getankte liter één Freebee. Die kunnen ze bij Gamma inwisselen bij een centraal in de bouwmarkt geplaatste terminal. Die terminal print een voucher uit die vervolgens bij een kassa van dezelfde winkel kan worden ingewisseld bij aanschaf van producten. De korting verzilveren bij een andere Gamma dan waar de spaarpunten zijn ingewisseld, is niet mogelijk. De korting geldt op alle producten uit het assortiment

Zoals gebruikelijk bij Freebees-acties is er geen limiet aan de hoeveelheid korting per product. Daardoor kunnen klanten met genoeg spaarpunten artikelen gratis krijgen bij de bouwmarkt. Gespaarde punten kunnen niet worden ingewisseld voor contant geld. Ook niet als de waarde van het aantal ingewisselde spaarpunten hoger is dan de prijs van de producten die ze willen kopen.

Spaaractie

Voor klanten die hun Gamma-product willen ruilen geldt hetzelfde. Ook zij krijgen geen contant geld terug, maar ontvangen een tegoedbon die bij de bouwmarkt kan worden gebruikt. Bij de actie geldt een minimum van 250 Freebees (2,50 euro) per aankoop.

Gedurende de looptijd van de spaaractie vinden diverse promoties plaats. Zo ontvangen klanten deze maand bij de deelnemende Gamma’s een folder met vier vouchers. Eén voucher geeft recht op vijftig extra Freebees bij een eerstvolgende tankbeurt van minimaal twintig liter. De overige drie vouchers zijn kortingsbonnen voor Spa Reine, Go Fast en Coca-Cola. De drankjes kunnen met de vouchers worden gekocht voor 1 euro.

Tankstations

Verder start in juli een actie op Facebook, waarbij deelnemers aan een spel gedurende de hele maand kans maken op prijzen. Die prijzen variëren van een gratis tankbeurt tot een barbecue.

Het is voor Gamma de eerste keer dat ze samenwerken met een bedrijf uit de petrolbranche. Wel zijn er cadeaukaarten van de bouwmarkt te koop bij diverse tankstations in Nederland.

Oliemaatschappij

De BP-woordvoerder geeft verder aan dat de oliemaatschappij zich momenteel oriënteert op nieuwe partners voor het Freebees-programma. In dit kader moet de proef met Gamma ook worden gezien. Naar welke andere partners de oliemaatschappij op dit moment kijkt, is niet bekendgemaakt.

Tom van Gurp

Lees ook: BP in Purmerend goedkoopste in de regio dankzij supermarkt

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “BP overweegt landelijke uitrol van Gamma-spaaractie”

Hans-Peter Los|15.08.14|12:14

Dit zou echt een mooie toevoeging zijn voor de freebees! Hopen dat dit doorgaat! Ben benieuwd welke samenwerkingen er nog bij zullen komen :)

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.