Innovaties op Uniti-beurs besparen geld, tijd en onderhoud

Minder energiekosten, minder onderhoud en kortere wachtrijen. Dat bieden diverse innovaties op de nieuwe Duitse vakbeurs voor tankstations Uniti in Stuttgart. Zuinigere verlichting, vulpistolen met twee verschillende brandstoffen en mobiel betalen aan de pomp zijn enkele van de nieuwigheden die bezoekers in Stuttgart kunnen zien. Donderdag is de laatste dag van het evenement.

Dit jaar is de Uniti Expo aan haar eerste uitgave toe. Het evenement is ontstaan uit de beurs Automechanika in Frankfurt. Veel standhouders waren ontevreden dat ze slechts een klein onderdeel waren van een veel grotere beurs en wilden een evenement voor zichzelf. Dat is Uniti geworden, een tweejaarlijks evenement in Stuttgart.

Betalingen

Eén van de exposanten is Tokheim. Zij grepen de beurs aan om diverse innovaties aan het grote publiek te laten zien. Onder meer hun nieuwe toepassing voor betalingen met de mobiele telefoon. Tankende klanten kunnen namelijk een app downloaden en deze gebruiken om de brandstof af te rekenen.

Als klanten gebruikmaken van de toepassing en ze rijden een tankstation op, ziet de app meteen welk station dat is en hij herkent ook de dichtstbijzijnde pomp. In de pomp moet dan wel een zogeheten Beacon zitten, die communiceert met de app.

Tankpas

Op de telefoon verschijnt vervolgens een scherm waarop de kilometerstand moet worden ingevoerd (de applicatie is alleen beschikbaar voor klanten die een tankpas hebben). Als alle gegevens juist zijn, wordt de pomp vrijgegeven en kan worden getankt. Na het tanken, komt meteen een bon digitaal beschikbaar. De handelingen met de telefoon dienen wel in de auto zelf te gebeuren. Het gebruik van gsm’s buiten de auto op het voorterrein is verboden.

“Door de toepassing hoeven de klanten niet meer in de rij te staan bij de kassa”, zegt Peter van Nauw, system marketing director bij Tokheim. “Ze kunnen ter plekke afrekenen en meteen hun reis vervolgen. En doorrijden zonder te betalen, is hiermee ook niet mogelijk.” Vóór het einde van dit jaar wil Tokkheim een pilot met de app hebben gestart

Brandstoffen

Een andere nieuwigheid is een nozzle met twee brandstoffen, bijvoorbeeld reguliere diesel en premium diesel (zie ook video onderaan dit artikel voor verdere uitleg). Belangrijkste voordeel van de toepassing is dat tankstation-exploitanten minder onderhoud hoeven te plegen aan de pompen. Dit omdat er minder vulpistolen zijn.

In totaal waren er tientallen Nederlandse bezoekers naar Stuttgart gereisd om het nieuwe Duitse evenement mee te maken. Het evenement heeft sowieso een internationaal karakter, met bezoekers uit 90 verschillende landen en standhouders uit 29 landen. Ook zeven, van oorsprong, Nederlandse bedrijven zijn als exposant aanwezig, onder meer beveiligingsexpert BigBrother (zie video onderaan dit artikel).

Led-verlichting

Eén ander Nederlands bedrijf dat acte de présence geeft in Stuttgart is Bever Innovations. De duizenden bezoekers op Uniti konden bij de stand van de producent van led-verlichting kennis maken met onder andere intelligente verlichting die pas aangaat als de tankende klant het vulpistool oppakt. “Doordat de verlichting onder de luifel kan communiceren met het kassasysteem, gaat de verlichting pas aan als iemand daadwerkelijk begint met tanken”, legt commercieel directeur Jeannot Bruggeling uit. “Als de nozzle dan weer wordt teruggehangen aan de pomp, dimt het licht langzaam. De klant voelt zich toch veilig terwijl de lichten niet onnodig branden.”

Bruggeling geeft aan dat pomphouders fors kunnen besparen op hun energiekosten door de nieuwe toepassing. “Als ze ten eerste een overstap maken naar led-verlichting kunnen de lichtkosten met tachtig procent worden gereduceerd. Door de nieuwe toepassing kan een gemiddeld station nog eens dertien procent extra besparen”, rekent Bruggeling voor.

Carwash

Naast bedrijven die zich richten op technische ontwikkelingen of shopproducten hebben ook diverse carwashbedrijven een stand ingericht, onder meer producent van wasinstallaties WashTec.

Zij verwachten veel van hun nieuwe systeem voor chemie: Advanced Chemical System (ACS). Dit systeem maakt het bijvullen van chemische producten voor de carwash makkelijker en reduceert het risico op fouten.

Chemie

”De chemie in de diverse kannen is veel geconcentreerder dan gebruikelijk is. Daardoor hoeven medewerkers niet met zware vaten van 20 of 25 kilo in de weer”, vertelt managing director WashTec carwash operations Raymond Salvetat. ”Het personeel kan de lichtere kannen gemakkelijk in de houder zetten en hoeft niets over te gieten.”

”Doordat iedere kan met chemie maar op een plek in de houder past, is het risico op fout bijvullen verdwenen.” Als de reguliere kan vrijwel leeg is, wordt een signaal afgegeven dat bijvulling noodzakelijk is. Er zit echter onderin iedere kan een reservetank, die genoeg chemie heeft voor ongeveer honderd wasbeurten. Dat geeft gebruikers de ruimte om niet meteen te hoeven bijvullen, maar een rustig tijdstip uit te kiezen om dat te doen.

Tom van Gurp

`

Lees ook: Uniti-organisator: 4.000 bezoekers op eerste dag is prima start

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Innovaties op Uniti-beurs besparen geld, tijd en onderhoud | TankPro.nl

Innovaties op Uniti-beurs besparen geld, tijd en onderhoud

Minder energiekosten, minder onderhoud en kortere wachtrijen. Dat bieden diverse innovaties op de nieuwe Duitse vakbeurs voor tankstations Uniti in Stuttgart. Zuinigere verlichting, vulpistolen met twee verschillende brandstoffen en mobiel betalen aan de pomp zijn enkele van de nieuwigheden die bezoekers in Stuttgart kunnen zien. Donderdag is de laatste dag van het evenement.

Dit jaar is de Uniti Expo aan haar eerste uitgave toe. Het evenement is ontstaan uit de beurs Automechanika in Frankfurt. Veel standhouders waren ontevreden dat ze slechts een klein onderdeel waren van een veel grotere beurs en wilden een evenement voor zichzelf. Dat is Uniti geworden, een tweejaarlijks evenement in Stuttgart.

Betalingen

Eén van de exposanten is Tokheim. Zij grepen de beurs aan om diverse innovaties aan het grote publiek te laten zien. Onder meer hun nieuwe toepassing voor betalingen met de mobiele telefoon. Tankende klanten kunnen namelijk een app downloaden en deze gebruiken om de brandstof af te rekenen.

Als klanten gebruikmaken van de toepassing en ze rijden een tankstation op, ziet de app meteen welk station dat is en hij herkent ook de dichtstbijzijnde pomp. In de pomp moet dan wel een zogeheten Beacon zitten, die communiceert met de app.

Tankpas

Op de telefoon verschijnt vervolgens een scherm waarop de kilometerstand moet worden ingevoerd (de applicatie is alleen beschikbaar voor klanten die een tankpas hebben). Als alle gegevens juist zijn, wordt de pomp vrijgegeven en kan worden getankt. Na het tanken, komt meteen een bon digitaal beschikbaar. De handelingen met de telefoon dienen wel in de auto zelf te gebeuren. Het gebruik van gsm’s buiten de auto op het voorterrein is verboden.

“Door de toepassing hoeven de klanten niet meer in de rij te staan bij de kassa”, zegt Peter van Nauw, system marketing director bij Tokheim. “Ze kunnen ter plekke afrekenen en meteen hun reis vervolgen. En doorrijden zonder te betalen, is hiermee ook niet mogelijk.” Vóór het einde van dit jaar wil Tokkheim een pilot met de app hebben gestart

Brandstoffen

Een andere nieuwigheid is een nozzle met twee brandstoffen, bijvoorbeeld reguliere diesel en premium diesel (zie ook video onderaan dit artikel voor verdere uitleg). Belangrijkste voordeel van de toepassing is dat tankstation-exploitanten minder onderhoud hoeven te plegen aan de pompen. Dit omdat er minder vulpistolen zijn.

In totaal waren er tientallen Nederlandse bezoekers naar Stuttgart gereisd om het nieuwe Duitse evenement mee te maken. Het evenement heeft sowieso een internationaal karakter, met bezoekers uit 90 verschillende landen en standhouders uit 29 landen. Ook zeven, van oorsprong, Nederlandse bedrijven zijn als exposant aanwezig, onder meer beveiligingsexpert BigBrother (zie video onderaan dit artikel).

Led-verlichting

Eén ander Nederlands bedrijf dat acte de présence geeft in Stuttgart is Bever Innovations. De duizenden bezoekers op Uniti konden bij de stand van de producent van led-verlichting kennis maken met onder andere intelligente verlichting die pas aangaat als de tankende klant het vulpistool oppakt. “Doordat de verlichting onder de luifel kan communiceren met het kassasysteem, gaat de verlichting pas aan als iemand daadwerkelijk begint met tanken”, legt commercieel directeur Jeannot Bruggeling uit. “Als de nozzle dan weer wordt teruggehangen aan de pomp, dimt het licht langzaam. De klant voelt zich toch veilig terwijl de lichten niet onnodig branden.”

Bruggeling geeft aan dat pomphouders fors kunnen besparen op hun energiekosten door de nieuwe toepassing. “Als ze ten eerste een overstap maken naar led-verlichting kunnen de lichtkosten met tachtig procent worden gereduceerd. Door de nieuwe toepassing kan een gemiddeld station nog eens dertien procent extra besparen”, rekent Bruggeling voor.

Carwash

Naast bedrijven die zich richten op technische ontwikkelingen of shopproducten hebben ook diverse carwashbedrijven een stand ingericht, onder meer producent van wasinstallaties WashTec.

Zij verwachten veel van hun nieuwe systeem voor chemie: Advanced Chemical System (ACS). Dit systeem maakt het bijvullen van chemische producten voor de carwash makkelijker en reduceert het risico op fouten.

Chemie

”De chemie in de diverse kannen is veel geconcentreerder dan gebruikelijk is. Daardoor hoeven medewerkers niet met zware vaten van 20 of 25 kilo in de weer”, vertelt managing director WashTec carwash operations Raymond Salvetat. ”Het personeel kan de lichtere kannen gemakkelijk in de houder zetten en hoeft niets over te gieten.”

”Doordat iedere kan met chemie maar op een plek in de houder past, is het risico op fout bijvullen verdwenen.” Als de reguliere kan vrijwel leeg is, wordt een signaal afgegeven dat bijvulling noodzakelijk is. Er zit echter onderin iedere kan een reservetank, die genoeg chemie heeft voor ongeveer honderd wasbeurten. Dat geeft gebruikers de ruimte om niet meteen te hoeven bijvullen, maar een rustig tijdstip uit te kiezen om dat te doen.

Tom van Gurp

`

Lees ook: Uniti-organisator: 4.000 bezoekers op eerste dag is prima start

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.