DCO Voorst tankstation de croon shop corner

Doeltreffender assortiment en service in vernieuwde DCO-shop

Keuzes maken in je shop en service bieden aan de klant. Dat wilde ondernemer Jan de Croon jr. in het vernieuwde DCO-tankstation in Voorst. Door een brand vorig jaar werd de shop verwoest en de brandstofhandelaar pakte die gelegenheid om de winkel onder handen te nemen. Met een uitgekiend assortiment en behoud van service moet het station de concurrentie aan kunnen gaan.

„We willen in onze shop echt een meerwaarde brengen door bediening aan de pomp”, legt De Croon uit. Tegenover de DCO-vestiging in Voorst zit een Tango, maar met een combinatie van service en een scherpe prijs trekt de ondernemer toch een flink deel van de tankende klanten naar zijn vestiging.

Totaalconcept

”Tango kan alleen op prijs concurreren. We zitten daar met onze brandstofprijzen twee of drie cent boven. Maar wij bieden service, een praatje, bediening. Dat blijft belangrijk. Ons station heeft een totaalconcept en dat spreekt mensen aan.”

”Klanten kunnen bij ons even rustig zitten. We hebben wifi voor als mensen bij ons komen werken met de laptop. Of het echt noodzakelijk is voor een tankstation om wifi te hebben, weet ik niet. Veel mensen hebben toch al internet op hun mobiel. Maar als mensen op doorreis echt op een ontspannen manier willen werken, kan dat bij ons. Ook hebben we voor de zitmogelijkheden gekozen, omdat we onszelf zien als een klein chauffeurscafé.”

Pinautomaat

In het DCO-station zit de enige pinautomaat van het dorp. ”Dat levert ook klandizie op. Al is het best een hoop werk. Je moet ruimte afgeven aan de Rabobank. Want die blijft eigenaar van de pinautomaat. Maar omdat het de enige mogelijkheid is in Voorst om te pinnen, trekken we toch veel inwoners naar ons toe.”

Ook koos het bedrijf voor een beperkter en doeltreffender assortiment. Daarom zijn in de shop, qua automotive, vooral de hardlopers in het assortiment opgenomen. ”En geen vijftig soorten kauwgom meer, maar nog dertig varianten. Ook kiezen we voor een uitgebreide bloemenhoek. Je moet keuzes maken in je shop”, vindt De Croon.

IJsmodule

Zo heeft de DCO-vestiging in Voorst van april tot oktober een ijsmodule van Talamini in de winkel. „Daar zitten negen smaken vers ijs in. We verwachten dat mensen er echt even voor naar binnen gaan, net als voor een goed broodje.”

In het voorjaar van 2013 werd de vestiging in Voorst getroffen door een brand. Het bleef een relatief kleine brand, maar door de hitte was er veel verwoest in de shop. „Het pand was nauwelijks nog te gebruiken”, vertelt De Croon. ”Na de brand hebben we een deel van de shop afgezet en zijn ’s morgens weer opengegaan. Om 3:00 uur ‘s nachts woedde de brand. Om 7:00 uur ‘s ochtends konden de klanten weer bij ons tanken.”

Shopverkoop

”De kassa deed het gelukkig nog en we hebben een mobiel pinapparaat gebruikt voor de pinbetalingen. Dat is sowieso handig om te hebben bij storingen. Maar na de brand kwam hij ook van pas.” Shopverkoop was dus tijdelijk niet mogelijk in Voorst.

„Maar een week later hadden we een noodshop geopend met een soort basisassortiment. Daarin zaten vooral de hardlopers. De basisolie, cola, water, Red Bull, ijs. Van elke productgroep de hardlopers. Maar de cadeau-artikelen bijvoorbeeld niet. En dat is jammer, want daar pak je een mooie marge op.”

Brandkorting

Meteen na de brand kregen klanten een zogeheten brandkorting. ”Daardoor kwam onze prijs twee cent onder de prijs van de Tango hier recht tegenover. Het is belangrijk om er voor te zorgen dat de klanten naar je toe blijven komen om te tanken. Als je een maand dichtgaat, doe je er misschien wel een jaar over om de klandizie weer op hetzelfde niveau te krijgen.”

DCO staat voor De Croon Olie. De brandstof en oliehandelaar heeft zeven tankstations. Naast de vestiging in Voorst zijn dat locaties in Deventer, Markelo, Klarenbeek, Twello en het Duitse Emmerich. Daarnaast heeft het bedrijf een onbemande pomp in Kloosterhaar onder de naam Binco. DCO heeft uitsluitend tankstations in eigen beheer en is daarom baas in eigen shop. Ook heeft het bedrijf een oliehandel met een webshop Oliehandel.nl, waarin een uitgebreid assortiment van onder meer smeermiddelen en oliën wordt gevoerd. Daarmee belevert het de agrarische en automotivesector, maar mikt het ook op tankstation-ondernemers.

Tom van Gurp

Jan de Croon junior (links) met drie medewerkers van het station in Voorst.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Doeltreffender assortiment en service in vernieuwde DCO-shop | TankPro.nl
DCO Voorst tankstation de croon shop corner

Doeltreffender assortiment en service in vernieuwde DCO-shop

Keuzes maken in je shop en service bieden aan de klant. Dat wilde ondernemer Jan de Croon jr. in het vernieuwde DCO-tankstation in Voorst. Door een brand vorig jaar werd de shop verwoest en de brandstofhandelaar pakte die gelegenheid om de winkel onder handen te nemen. Met een uitgekiend assortiment en behoud van service moet het station de concurrentie aan kunnen gaan.

„We willen in onze shop echt een meerwaarde brengen door bediening aan de pomp”, legt De Croon uit. Tegenover de DCO-vestiging in Voorst zit een Tango, maar met een combinatie van service en een scherpe prijs trekt de ondernemer toch een flink deel van de tankende klanten naar zijn vestiging.

Totaalconcept

”Tango kan alleen op prijs concurreren. We zitten daar met onze brandstofprijzen twee of drie cent boven. Maar wij bieden service, een praatje, bediening. Dat blijft belangrijk. Ons station heeft een totaalconcept en dat spreekt mensen aan.”

”Klanten kunnen bij ons even rustig zitten. We hebben wifi voor als mensen bij ons komen werken met de laptop. Of het echt noodzakelijk is voor een tankstation om wifi te hebben, weet ik niet. Veel mensen hebben toch al internet op hun mobiel. Maar als mensen op doorreis echt op een ontspannen manier willen werken, kan dat bij ons. Ook hebben we voor de zitmogelijkheden gekozen, omdat we onszelf zien als een klein chauffeurscafé.”

Pinautomaat

In het DCO-station zit de enige pinautomaat van het dorp. ”Dat levert ook klandizie op. Al is het best een hoop werk. Je moet ruimte afgeven aan de Rabobank. Want die blijft eigenaar van de pinautomaat. Maar omdat het de enige mogelijkheid is in Voorst om te pinnen, trekken we toch veel inwoners naar ons toe.”

Ook koos het bedrijf voor een beperkter en doeltreffender assortiment. Daarom zijn in de shop, qua automotive, vooral de hardlopers in het assortiment opgenomen. ”En geen vijftig soorten kauwgom meer, maar nog dertig varianten. Ook kiezen we voor een uitgebreide bloemenhoek. Je moet keuzes maken in je shop”, vindt De Croon.

IJsmodule

Zo heeft de DCO-vestiging in Voorst van april tot oktober een ijsmodule van Talamini in de winkel. „Daar zitten negen smaken vers ijs in. We verwachten dat mensen er echt even voor naar binnen gaan, net als voor een goed broodje.”

In het voorjaar van 2013 werd de vestiging in Voorst getroffen door een brand. Het bleef een relatief kleine brand, maar door de hitte was er veel verwoest in de shop. „Het pand was nauwelijks nog te gebruiken”, vertelt De Croon. ”Na de brand hebben we een deel van de shop afgezet en zijn ’s morgens weer opengegaan. Om 3:00 uur ‘s nachts woedde de brand. Om 7:00 uur ‘s ochtends konden de klanten weer bij ons tanken.”

Shopverkoop

”De kassa deed het gelukkig nog en we hebben een mobiel pinapparaat gebruikt voor de pinbetalingen. Dat is sowieso handig om te hebben bij storingen. Maar na de brand kwam hij ook van pas.” Shopverkoop was dus tijdelijk niet mogelijk in Voorst.

„Maar een week later hadden we een noodshop geopend met een soort basisassortiment. Daarin zaten vooral de hardlopers. De basisolie, cola, water, Red Bull, ijs. Van elke productgroep de hardlopers. Maar de cadeau-artikelen bijvoorbeeld niet. En dat is jammer, want daar pak je een mooie marge op.”

Brandkorting

Meteen na de brand kregen klanten een zogeheten brandkorting. ”Daardoor kwam onze prijs twee cent onder de prijs van de Tango hier recht tegenover. Het is belangrijk om er voor te zorgen dat de klanten naar je toe blijven komen om te tanken. Als je een maand dichtgaat, doe je er misschien wel een jaar over om de klandizie weer op hetzelfde niveau te krijgen.”

DCO staat voor De Croon Olie. De brandstof en oliehandelaar heeft zeven tankstations. Naast de vestiging in Voorst zijn dat locaties in Deventer, Markelo, Klarenbeek, Twello en het Duitse Emmerich. Daarnaast heeft het bedrijf een onbemande pomp in Kloosterhaar onder de naam Binco. DCO heeft uitsluitend tankstations in eigen beheer en is daarom baas in eigen shop. Ook heeft het bedrijf een oliehandel met een webshop Oliehandel.nl, waarin een uitgebreid assortiment van onder meer smeermiddelen en oliën wordt gevoerd. Daarmee belevert het de agrarische en automotivesector, maar mikt het ook op tankstation-ondernemers.

Tom van Gurp

Jan de Croon junior (links) met drie medewerkers van het station in Voorst.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.