Lukoil Maastricht

Omzet Lukoil tankstations ligt ‘beduidend hoger’ dan voor de omkleuring

De nieuwe tankstations van Lukoil in Limburg halen een ‘beduidend hogere’ omzet dan voor de omkleuring. Daarmee is de verwachting van Lukoil uitgekomen. Dat zegt managing director Ivo Hoskens van Lukoil. “We hebben onze zaken goed voorbereid en de klant weet dat te waarderen.” Hoskens wil vanuit concurrentieoverwegingen niet zeggen hoeveel hoger de omzet ligt.

Lukoil nam in april vorig jaar 46 tankstations over van de Verolma Groep en nog eens 13 Belgische stations van het Verboven netwerk. Daarmee zette de Russische oliegigant haar eerste schreden op tankstationgebied in Nederland. Eerder had Lukoil al een participatie genomen in de olieraffinaderij Zeeland in Vlissingen.

Bijna afgerond

Precies een jaar later is de omkleuring van Lukoil bijna afgerond. Hoskens:”We moeten nog een station of vijf omkleuren, maar daar zijn nog doorlopende contracten en die respecteren we.”

Volgens Hoskens verloopt de omkleuring precies volgens plan. “Ons is wel eens verweten dat we vertraging zouden oplopen met de omkleuring. Dat is in het geheel niet het geval. We willen juist heel voorzichtig ons merk aan de klant introduceren. Dat hebben we ook gedaan ruim voor de omkleuring. We hebben de klanten uitgelegd wie we zijn en wat ze van ons kunnen verwachten. Dat is een uiterst zorgvuldig poces.”

Competitieve markt

Dat dat zorgvuldige proces bij de klanten is aangeslagen kan Hoskens nu wel bevestigen. “We hadden natuurlijk van tevoren een idee hoe onze tankstations zouden gaan draaien. En ik mag zeggen: die verwachting is helemaal uitgekomen.”

“De omzetten liggen beduidend hoger dan voor de omkleuring. Daarbij moet je ook meenemen dat we hier in Limburg, zo net aan de grens, in een zeer competitieve markt zitten.”

350 Lukoil tankstations

Over verdere expansie op de Nederlandse markt wil Hoskens niet al te veel kwijt. ” Wij houden onze opties open. Er gaan allerlei geruchten maar daar laten we ons niet van de wijs brengen. We hebben ons het doel gesteld doel van 350 Lukoil tankstations in Nederland binnen 5 jaar. Dat is waar we ons op richten.”

Hoskens ziet dat de markt in Nederland enorm in beweging is. “Het zijn interessante tijden voor overnames, maar wij gaan nooit overhaast te werk. Het zou zo maar kunnen zijn dat er in dit jaar geen enkel Lukoil-station in Nederland meer bijkomt. Dat zegt echter niets over ons einddoel.”

Fred Kramer

Lees ook: Exclusief interview met Bulat Subaev, topman Lukoil

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Omzet Lukoil tankstations ligt ‘beduidend hoger’ dan voor de omkleuring | TankPro.nl
Lukoil Maastricht

Omzet Lukoil tankstations ligt ‘beduidend hoger’ dan voor de omkleuring

De nieuwe tankstations van Lukoil in Limburg halen een ‘beduidend hogere’ omzet dan voor de omkleuring. Daarmee is de verwachting van Lukoil uitgekomen. Dat zegt managing director Ivo Hoskens van Lukoil. “We hebben onze zaken goed voorbereid en de klant weet dat te waarderen.” Hoskens wil vanuit concurrentieoverwegingen niet zeggen hoeveel hoger de omzet ligt.

Lukoil nam in april vorig jaar 46 tankstations over van de Verolma Groep en nog eens 13 Belgische stations van het Verboven netwerk. Daarmee zette de Russische oliegigant haar eerste schreden op tankstationgebied in Nederland. Eerder had Lukoil al een participatie genomen in de olieraffinaderij Zeeland in Vlissingen.

Bijna afgerond

Precies een jaar later is de omkleuring van Lukoil bijna afgerond. Hoskens:”We moeten nog een station of vijf omkleuren, maar daar zijn nog doorlopende contracten en die respecteren we.”

Volgens Hoskens verloopt de omkleuring precies volgens plan. “Ons is wel eens verweten dat we vertraging zouden oplopen met de omkleuring. Dat is in het geheel niet het geval. We willen juist heel voorzichtig ons merk aan de klant introduceren. Dat hebben we ook gedaan ruim voor de omkleuring. We hebben de klanten uitgelegd wie we zijn en wat ze van ons kunnen verwachten. Dat is een uiterst zorgvuldig poces.”

Competitieve markt

Dat dat zorgvuldige proces bij de klanten is aangeslagen kan Hoskens nu wel bevestigen. “We hadden natuurlijk van tevoren een idee hoe onze tankstations zouden gaan draaien. En ik mag zeggen: die verwachting is helemaal uitgekomen.”

“De omzetten liggen beduidend hoger dan voor de omkleuring. Daarbij moet je ook meenemen dat we hier in Limburg, zo net aan de grens, in een zeer competitieve markt zitten.”

350 Lukoil tankstations

Over verdere expansie op de Nederlandse markt wil Hoskens niet al te veel kwijt. ” Wij houden onze opties open. Er gaan allerlei geruchten maar daar laten we ons niet van de wijs brengen. We hebben ons het doel gesteld doel van 350 Lukoil tankstations in Nederland binnen 5 jaar. Dat is waar we ons op richten.”

Hoskens ziet dat de markt in Nederland enorm in beweging is. “Het zijn interessante tijden voor overnames, maar wij gaan nooit overhaast te werk. Het zou zo maar kunnen zijn dat er in dit jaar geen enkel Lukoil-station in Nederland meer bijkomt. Dat zegt echter niets over ons einddoel.”

Fred Kramer

Lees ook: Exclusief interview met Bulat Subaev, topman Lukoil

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.