LUKoil, topman Bulat Subaev

Exclusief interview met Bulat Subaev, topman LUKoil (Video)

Als het aan LUKoil ligt zal het tankstationlandschap in Nederland de komende jaren aanzienlijk veranderen. Volgens topman Bulat Subaev liggen er in Nederland niet alleen mogelijkheden om qua tankstations stevig door te groeien (met mogelijk 300 tankstations zowel bemand als onbemand). Ook de raffinage en opslag van de Russische oliemaatschappij kan in deze regio sterk worden uitgebreid. “Nederland is voor ons in alle opzichten heel erg belangrijk.”

Met de opening van het eerste LUKoil tankstation op de locatie Malpertuis in Maastricht laat Subaev er geen misverstand over bestaan wat de intenties zijn van LUKoil in de komende jaren. LUKoil zal flink gaan groeien in ons land, dat is zeker.

Meten met de groten

Over aantallen wil de hoofdverantwoordelijke voor Midden- en West-Europa niet direct praten maar hij sluit niet uit dat LUKoil op termijn een speler wordt die zich qua omvang kan meten met bijvoorbeeld de BP- Esso- of Texaco-netwerken. Gemiddeld hebben deze oliemaatschappijen 300 tot 400 tankstations in Nederland.

Nieuw is dat LUKoil naast bemande tankstations nu ook de overname van clusters van onbemande tankstations (LUKoil Express) niet meer uitsluit. Zoals binnen het overgenomen Smeets Geelen (AVIA, Esso,Total) netwerk het geval is.

LUKoil heeft zich nog niet eerder begeven op de markt van onbemande tankstations.  “De situatie in Nederland is anders dan in andere landen. Mensen zijn hier heel prijsbewust en onbemande tankstations maken hier een groot deel uit van de markt. Voor onbemande tankstations geldt overigens ook onze laagste prijsgarantie”, aldus Subaev.

ARA-regio

Ook op het gebied van raffinage of opslagdepots voorziet Subaev een sterke groei. “We willen onze positie in de ARA-regio ( Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen, red.) flink verstevigen. Deze regio is van enorme importantie voor de rest van Europa en daar willen we deel van uitmaken. Maar alleen als zich de juiste mogelijkheden voordoen.”

Op het moment heeft LUKoil 3 opslagdepots in Limburg en een aandeel van 45% in de raffinaderij van Total in Vlissingen.

Respect

Verder zegt de Rus respect te hebben voor het personeel en de managers van tankstations die worden overgenomen. “Wij gaan uit van de kracht van de lokale mensen die altijd al op het tankstation hebben gewerkt. En we zullen deze mensen ook opnemen in de LUKoil-organisatie.”

Bekijk hieronder het interview met Bulat Subaev:

Lees ook: LUKoil gaat ook onbemande stations overnemen

Fred Kramer

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Exclusief interview met Bulat Subaev, topman LUKoil (Video) | TankPro.nl
LUKoil, topman Bulat Subaev

Exclusief interview met Bulat Subaev, topman LUKoil (Video)

Als het aan LUKoil ligt zal het tankstationlandschap in Nederland de komende jaren aanzienlijk veranderen. Volgens topman Bulat Subaev liggen er in Nederland niet alleen mogelijkheden om qua tankstations stevig door te groeien (met mogelijk 300 tankstations zowel bemand als onbemand). Ook de raffinage en opslag van de Russische oliemaatschappij kan in deze regio sterk worden uitgebreid. “Nederland is voor ons in alle opzichten heel erg belangrijk.”

Met de opening van het eerste LUKoil tankstation op de locatie Malpertuis in Maastricht laat Subaev er geen misverstand over bestaan wat de intenties zijn van LUKoil in de komende jaren. LUKoil zal flink gaan groeien in ons land, dat is zeker.

Meten met de groten

Over aantallen wil de hoofdverantwoordelijke voor Midden- en West-Europa niet direct praten maar hij sluit niet uit dat LUKoil op termijn een speler wordt die zich qua omvang kan meten met bijvoorbeeld de BP- Esso- of Texaco-netwerken. Gemiddeld hebben deze oliemaatschappijen 300 tot 400 tankstations in Nederland.

Nieuw is dat LUKoil naast bemande tankstations nu ook de overname van clusters van onbemande tankstations (LUKoil Express) niet meer uitsluit. Zoals binnen het overgenomen Smeets Geelen (AVIA, Esso,Total) netwerk het geval is.

LUKoil heeft zich nog niet eerder begeven op de markt van onbemande tankstations.  “De situatie in Nederland is anders dan in andere landen. Mensen zijn hier heel prijsbewust en onbemande tankstations maken hier een groot deel uit van de markt. Voor onbemande tankstations geldt overigens ook onze laagste prijsgarantie”, aldus Subaev.

ARA-regio

Ook op het gebied van raffinage of opslagdepots voorziet Subaev een sterke groei. “We willen onze positie in de ARA-regio ( Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen, red.) flink verstevigen. Deze regio is van enorme importantie voor de rest van Europa en daar willen we deel van uitmaken. Maar alleen als zich de juiste mogelijkheden voordoen.”

Op het moment heeft LUKoil 3 opslagdepots in Limburg en een aandeel van 45% in de raffinaderij van Total in Vlissingen.

Respect

Verder zegt de Rus respect te hebben voor het personeel en de managers van tankstations die worden overgenomen. “Wij gaan uit van de kracht van de lokale mensen die altijd al op het tankstation hebben gewerkt. En we zullen deze mensen ook opnemen in de LUKoil-organisatie.”

Bekijk hieronder het interview met Bulat Subaev:

Lees ook: LUKoil gaat ook onbemande stations overnemen

Fred Kramer

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.